20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χειροπέδες σε πέντε που διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς

Ειδήσεις Ελλάδα

Κύκλωμα που ενέχεται στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στον Πειραιά εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντόπισαν στις κατοικίες τους σε περιοχές της Αττικής και συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς άνδρες και δύο Έλληνες, άνδρα και γυναίκα, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αρχηγός της.

Τρεις από τους συλληφθέντες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια τους.

Σε βάρος άλλων 53 ατόμων σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία για αγορά ναρκωτικών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 153 περιπτώσεις αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε 53 χρήστες, από 8 έως 23 Μαΐου 2023 στην περιοχή του Πειραιά.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία, ενώ είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους και πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός καθόριζε την τιμή πώλησης των ναρκωτικών στους χρήστες, ενώ η συλληφθείσα γυναίκα κατείχε το ρόλο της αποθηκάριου των ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες στα σπίτια των κατηγορούμενων, καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στον Πειραιά, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 1.820 γραμμάρια κάνναβης, 192,9 γραμμάρια κοκαΐνης, 10.340 ευρώ, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, επτά κινητά τηλέφωνα και τέσσερις μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τη διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται στις 46.640 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό