35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Χειροπέδες σε δύο για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα χέρια της αστυνομίας  βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης δύο κακοποιοί που κατηγορούνται ότι είναι οι εκτελεστές των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη.

Οι δύο συλλήψεις  έγιναν μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών και σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η ΕΛΑΣ έχει φτάσει στην ταυτοποίηση άλλων δύο ατόμων, που παραμένουν ασύλληπτοι, και ενός τρίτου που πιθανότατα εκτίει ποινή σε φυλακή.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες να συνδέονται και με τη απόπειρα δολοφονίας του ομογενή από τη Γεωργία, Μαυρόπουλου, που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2023 στην Πιερία. 

Έπιασαν τους εκτελεστές

Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ τονίζουν πως οι δύο άνδρες που έχουν συλληφθεί είναι εκείνοι που πάτησαν τη σκανδάλη στις εκτελέσεις των δύο ανδρών και εισέπραξαν την αμοιβή των «συμβολαίων θανάτου». 

Στην Κατεχάκη και τη ΓΑΔΑ εκτιμούν πως οι δύο συλληφθέντες αποτελούν μέλη της ίδιας ομάδας εκτελεστών που λαμβάνει εντολές για το πρόσωπο – στόχο και στη συνέχεια προχωρά στην δολοφονία. Με βάση τα έως τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί και οι δύο δολοφονίες σχετιζόνται κυρίως με το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Η εκτέλεση του «θείου Τζο» πάνω στο γλέντι

Τον Γιάννη Σκαφτούρο είχαν εκτελέσει οι δολοφόνοι του, τον Απρίλιο του 2022 μέσα στο εξοχικό σπίτι που διατηρούσε στα Σκούρτα Βοιωτίας. Μάλιστα τότε οι δράστες, που εκτιμάται ότι ήταν τέσσερις, πλησίασαν κοντά στο σπίτι του θύματος με μοτοσικλέτες και στη συνέχεια δύο εξ αυτών μπήκαν στην αυλή του εξοχικού που βρισκόταν ο 55χρονος Σκαφτούρος μαζί με άλλα 10 άτομα και τον «γάζωσαν» με Καλάσνικοφ.

Διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό

Ένα άλλο μέλος της Greek Mafia, ο Βασίλης Ρουμπέτης, έπεσε νεκρός τον Ιούνιο του 2023 μετά από καταιγισμό πυροβολισμών που έριξαν εναντίον του δύο ένοπλοι στην περιοχή του Κορυδαλλού. 

Στο ίδιο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Ρουμπέτης βρισκόταν και ο γαμπρός του, Διονύσης Μουζακίτης, ο οποίος αν και κατάφερε να βγει από το όχημα, ήταν τόσο βαριά τραυματισμένος που κατέληξε λίγα μέτρα πιο μακριά στο πάρκινγκ μιας πολυκατοικίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό