35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Χειροπέδες σε δυο ανήλικους για απόπειρα ληστείας στο Παλαιό Φάληρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η βία και παραβατικότητα των ανηλίκων στη χώρα μας καθώς καθημερινά αυξάνονται τα περιστατικά παράνομων ενεργειών.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαΐου, συνελήφθησαν, στα πλαίσια του αυτοφώρου, στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο 17χρονοι ανήλικοι, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας από κοινού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντας σε όχημα προσέγγισαν γυναίκα και επιχείρησαν να της κλείσουν τον δρόμο και να την ακινητοποιήσουν με σκοπό τη ληστεία. Η γυναίκα όμως κατάφερε να διαφύγει και κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα μετέβησαν αστυνομικοί στο σημείο και κατάφεραν να εντοπίσουν τους κατηγορουμένους, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της παραπάνω αξιόποινης πράξης ενώ διαπιστώθηκε πως ο οδηγός του οχήματος δεν κατείχε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Επιπρόσθετα, οι κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 2 διαδοχικών ληστειών στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου την 24-5-2024 όπου με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από 2 γυναίκες χρυσές αλυσίδες λαιμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σοκ προκαλούν τα επίσημα στοιχεία

Προβληματισμό στις Αρχές προκαλούν τα επίσημα στοιχεία σχετικά με την ανήλικη παραβατικότητα καθώς μόλις μέσα σε τέσσερις μήνες οι αριθμοί έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Το πρώτο τετράμηνο του 2024 έχουν συλληφθεί 290 ανήλικοι για πρόκληση σωματικής βλάβης, 2 για ανθρωποκτονία και 432 για κλοπές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό