21.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Χατζηδάκης στο Action 24: Έκτακτος μποναμάς για συνταξιούχους – Παρεμβάσεις για τη στεγαστική κρίση

Ειδήσεις Ελλάδα

Για το φορολογικό πακέτο που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης στο Action 24, με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ωστόσο να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές», ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι υπάρχει ένα περιθώριο δαπανών που ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ: «Δεν έχουμε κάποια αυταπάτη ότι ανοίγοντας ένα πουγκί αμέσως λύθηκαν τα προβλήματα ή θα αυξηθεί η δημοτικότητα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι είναι πιο σύνθετη η προσπάθεια. Είναι δεδομένο μέχρι στιγμής ότι έχουμε ένα περιθώριο για αύξηση των δαπανών 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Από τα 3 δισεκατομμύρια, ένα θα πάει σε αύξηση των τακτικών δαπανών, σε λειτουργικές δαπάνες του κράτους, στην παιδεία και περισσότερο στην υγεία. Επίσης 1 δισεκατομμύριο θα πάει στις συντάξεις. Θα δοθούν 400 εκατομμύρια ως πρόσθετη αύξηση από 01/01 με βάση τη σχετική νομοθετική πρόβλεψη και 600 εκατομμύρια σε νέες συντάξεις που εκδίδονται. Θα έχουμε και 850 εκατομμύρια πρόσθετες δαπάνες για την άμυνα, για τις παραλαβές τις φρεγάτες Belharra».

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε και για τον μποναμά που έρχεται τον Δεκέμβριο για τους συνταξιούχους: «Στο τέλος της χρονιάς, με βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού, θα έχουμε σίγουρα μια πρόσθεση αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και θα έχουμε σίγουρα και μια έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων, αυτών που έχουν προσωπική διαφορά. Και θα δούμε από εκεί και πέρα τις αντοχές».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών: «Είναι κάτι που συζητάμε για λόγους ανταγωνιστικότητας. Η προσπάθεια που κάναμε μέχρι τώρα, μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, είναι να πάμε την Ελλάδα στον μέσο όρο της Ευρώπης. Αυτό είναι που προσπαθούμε. Έχουμε ήδη ανακοινώσει μια μείωση 0.5% για το 2025».

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε και για το θέμα της στεγαστικής κρίσης, αναφέροντας δύο ειδών παρεμβάσεις. Είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα με προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «Νοικιάζω», που θα επικαιροποιηθεί και θα ενισχυθεί, ενώ μίλησε και για φορολογικά κίνητρα προκειμένου να υπάρχει διαθεσιμότητα περισσότερων σπιτιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό