27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ για Attica Bank: Δώσατε 39 δάνεια με χαριστικά επιτόκια στον Καλογρίτσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σέντρα έβγαλε την αντιπολίτευση, ιδίως την αξιωματική, ο Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτηρίζοντας την κριτική που ασκείται επί της συμφωνίας Attica – Παγκρήτιας ως «τελείως επιπόλαια» και σχολιάζοντας πως όσα ακούγονται από το βήμα είναι «πρωτάκουστα», τονίζοντας μάλιστα πως ορισμένοι θα όφειλαν να «συγκρατηθούν».

«Μπείτε στη θέση μου. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος λέει ότι εάν δεν προχωρήσουμε θα έχουμε δραματικές συνέπειες. Άλλος επενδυτής δεν υπάρχει. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είναι υπέρ της συμφωνίας. Εσείς ειλικρινά τι θα κάνατε στη θέση μου; Εάν δεν γίνονταν αυτά, τότε θα μπορούσε να κατηγορηθεί ο υπουργός για απιστία», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ξεκαθαρίζοντας πως με τη «σφαιρική, ολιστική και  αποτελεσματική» συμφωνία «κλείνει μια εκκρεμότητα δωδεκαετίας».

Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής όλα τα σχετικά έγγραφα τα οποία καταδεικνύουν την ανάγκη άμεσης υπογραφής της συμφωνίας. Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κατέθεσε την επιστολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία γίνεται αντιληπτό οτι το κόστος του δημοσίου ειναι πολύ μικρό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λύση. Κατέθεσε ακόμη στα πρακτικά την έκθεση πιθανού ενδιαφέροντος της JPMorgan που ζητήθηκε από ΤΧΣ, τις εκθέσεις των δυο ανεξάρτητων συμβούλων, της EY και της JP MORGAN, την επιστολή γνώμης από την Rothschild, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το ΤΧΣ είναι η κατάλληλη με βάση τις διεθνείς πρακτικές, καθώς και το απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης του ΤΧΣ για την έγκριση της συμμέτοχης του Ταμείου.

«Όλα με διαφάνεια, όλα στη διάθεσή σας. Όταν θα πάτε σπίτι σας το βράδυ σκεφτείτε τι θα κάνατε στη θέση μου. Απαιτείται στοιχειώδης αυτοσυγκράτηση, ιδίως όταν συντρέχουν όλα αυτά τα στοιχεία», όπως ανέφερε.  

Ο υπουργός σήκωσε το γάντι στο ΣΥΡΙΖΑ και με φόντο όσα συνέβησαν την περίοδο διακυβέρνησής του, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην υπόθεση Καλογρίτσα.

«Κατασκευαστική, φιλική στον ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε συνολικώς 39 δάνεια από τη Τράπεζα Αττικής.  Με χαριστικά επιτόκια τα πήρε τα δάνεια.  Μιλάω για την εταιρεία Τοξότης του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, είχε στενές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης. Δε χρειάζεται να πω ονόματα, γνωριζόμαστε στην Ελλάδα», ανέφερε, σχολιάζοντας πως όταν  παριστάνεις τον εισαγγελέα, πρέπει να πάρεις απαντήσεις. Ο ίδιος ανταπέδωσε τα βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ και όσον αφορά στα capital control το 2015, σημειώνοντας πως «ο τότε υπουργός Οικονομικών, υπερήφανα ανακοίνωσε στην αγάπη του ότι έκλεισε τις τράπεζες. Και κάτι έγινε, όχι όμως στην αγάπη του, αλλά στους συνταξιούχους που περίμεναν έξω από τα ΑΤΜ για 60 ευρώ». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό