24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: Ρωτήστε τους αρμοδίους γιατί δεν εκλήθη, δεν παραιτούμαι των δικαιωμάτων μου

Ειδήσεις Ελλάδα

Την όξυνση που πολιτικού κλίματος πυροδοτεί για δεύτερη συνεχή ημέρα το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με την ατμόσφαιρα στην Ολομέλεια να μυρίζει «μπαρούτι», παρά το προχωρημένο του θέρους.

Ο Κωστής Χατζηδάκης – ο οποίος συγκαταλέγεται στη λίστα των παρακολουθούμενων – δέχθηκε μπαράζ ερωτήσεων από την αντιπολίτευση, η οποία τον κάλεσε να απαντήσει αφενός εάν εκλήθη από τον Άρειο Πάγο και αφετέρου σε ποιες νομικές ενέργειες προέβη.

«Με ρωτάτε τι έκανα όλο αυτόν τον καιρό. Περίμενα την έρευνα του Αρείου Πάγου. Και αυτή την ώρα υπάρχει ένα πόρισμα. Σέβομαι το πόρισμα, βεβαίως για όλους μας υπάρχουν νόμιμες ενδεχομένως οδοί που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, αλλά ας έχουμε μια πληρέστερη εικόνα», όπως υποστήριξε, μην αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδεχόμενο να προβεί μελλοντικά σε ενέργειες, καθώς όπως ανέφερε επί λέξει «εννοείται κι εγώ, όπως κι εσείς δεν παραιτούμεθα των όποιων νόμιμων δικαιωμάτων μας».

Ο Κωστής Χατζηδάκης επιβεβαίωσε πως δεν εκλήθη από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, παραπέμποντας όπως στους αρμόδιους, όπως ανέφερε. «Θα λάβετε απαντήσεις είτε στην Ολομέλεια, είτε στην επιτροπή Θεσμών. Δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν εκλήθη, θα σας απαντήσουν οι αρμόδιοι», όπως σχολίασε, με φόντο και τις εν εξελίξει παρασκηνιακές διαδικασίες μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κοινό αίτημα σύγκλησης της επιτροπής Θεσμών, παραπέμποντας, μεταξύ άλλων, στον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Σέβομαι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Υποθέτω πως το ίδιο κάνετε κι εσείς. Προφανώς από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες και επιβεβλημένες ενέργειες», επέμεινε.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου που κατήγγειλε «χιονοστιβάδα αποκαλύψεων συγκάλυψης», αφήνοντας εκ νέου βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης, ενώ διατύπωσε σειρά ερωτημάτων, μεταξύ άλλων, για το εάν υπήρξε πρόσβαση της Δικαιοσύνης  στο φυσικό φάκελο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ. 

Απαντήσεις ζήτησε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ρωτώντας τον Κωστή Χατζηδάκη εάν είναι ενήμερος για το πόρισμα του Αρείου Πάγου, αλλά και εάν έχει λάβει τη σχετική δικογραφία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό