22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χατζηδάκης: Ένας στους δύο συνταξιούχους θα πάρει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αύξηση κατά 7,75% των συντάξεων που αναμένεται να δοθεί με την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου και στο ζήτημα των καταγγελιών για τα όσα γίνονταν στην Κιβωτό του Κόσμου αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως με το ν/σ λαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες στήριξης των συνταξιούχων και των ευάλωτων πολιτών, καθώς και μέτρα κοινωνικής προστασίας.

«Διερωτώμαι πώς θα τοποθετηθείτε διότι εάν ψηφίσετε τα άρθρα αυτά, θα είστε ανακόλουθοι με την καταστροφολογία σας, αν τα καταψηφίσετε στρέφεστε εναντίον μιας σειράς κοινωνικών ομάδων», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τσακλόγλου: Θα κατατεθεί τροπολογία για τις ρυθμίσεις οφειλών στον ΕΦΚΑ

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ρυθμίζεται -μεταξύ άλλων- πώς θα καταβληθούν στο τέλος Ιανουαρίου οι οριζόντιες αυξήσεις για τους συνταξιούχους που θα είναι 7,75%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού. Όπως όμως είπε, η αύξηση αυτή πρέπει να ειδωθεί σε συνδυασμό με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου σε μεγάλη κατηγορία συνταξιούχων, την κατάργηση -μετά από αρκετά χρόνια- της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και την τέταρτη δόση επανυπολογισμού αναδρομικών του νόμου Βρούτση.

Όπως εξήγησε, «με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, τουλάχιστον το 50% των συνταξιούχων θα συνδυάσει τουλάχιστον δύο από τις αυξήσεις στις οποίες αναφέρθηκα. Διότι ειπώθηκε «μα φτάνει η οριζόντια αύξηση; Επίσης, ένας στους δύο συνταξιούχους θα πάρει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη. Ορισμένοι από αυτούς θα πάρουν και περισσότερο με τον συνδυασμό των μέτρων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το 88%-90% των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά θα δουν κι αυτοί, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αύξηση του εισοδήματός τους».

«Βασική έννοια να μην καταρρεύσει η δομή»

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπογραμμίζοντας ότι «θα περιμένουμε την κρίση της Δικαιοσύνης».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις όπως την θέσπιση Ποινικού Μητρώου για εργαζομένους στις δομές και την πρόβλεψη αυστηρών προϋποθέσεων λειτουργίας τους.

«Η κυβέρνηση προχωρά σε τοποθέτηση νέου Δ.Σ. το ταχύτερο δυνατό με ανθρώπους υψηλού κύρους που θα διακρίνονται για την κοινωνική τους προσφορά. Θα κινηθούμε γρήγορα έχοντας ως βασική έννοια να μην καταρρεύσει η δομή και υπάρξει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς αυτή και άλλες δομές, καθώς αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για τα παιδιά που διαμένουν σε αυτές. Μας ενδιαφέρει οι δομές να μείνουν όρθιες» κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό