20.9 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

«Χαρωπά σπάω κεφάλια αλλοδαπών»: Βullying σε 12χρονη από μαθητές που γράφουν νεοναζιστικά συνθήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία ακόμα υπόθεση bullying και βίας μεταξύ ανηλίκων καταγράφεται στην Ανάβυσσο, με θύματα δύο μαθήτριες, αδελφές που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, το μεγαλύτερης ηλικίας από τα δύο ανήλικα κορίτσια, είχε πέσει παλιότερα θύμα περιστατικού βίας, κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα. Πρόσφατα, και η μικρότερη αδελφή της, ηλικίας 12 ετών, στοχοποιήθηκε από νταήδες του σχολείου, οι οποίοι φαίνονται να την αναζητούσαν για να την λιντσάρουν, με τις Αρχές να εξετάζουν αν συνδέονται τα περιστατικά στις δύο αδελφές.

Οι φερόμενοι δράστες γέμισαν τοίχους με μηνύματα απειλητικά, ορισμένα εκ των οποίων έχουν και νεοναζιστικό περιεχόμενο. «Χαρωπά σπάω κεφάλια αλλοδαπών», «αντιφασίστες έρχονται κρεμάλες», είναι κάποια από τα ανατριχιαστικά αυτά μηνύματα που εμφανίστηκαν σε σχολείο της Αναβύσσου.

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 12χρονης: «Είχαν ζωγραφίσει σκίτσα ναζιστικά, σβάστικες, μηνύματα, Κασιδιάρης, κρεμάλα στους αλλοδαπούς και διάφορα άλλα τέτοια».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι μαθητές που υπέδειξαν στους καθηγητές τους, τους υπαίτιους, σήμερα δέχονται απειλές από τη συμμορία που βρίσκεται πίσω από αυτήν την δραστηριότητα.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, η μεγάλη μου κόρη, μου είπε ότι έχει γίνει κάτι με τη μικρή. Μου είπε: ‘έρχονται και μου λένε την ψάχνουν, πού βρίσκεται’», σημείωσε ο πατέρας του κοριτσιού, το οποίο φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί από τη μαθητική συμμορία.

Μάλιστα, συμμαθήτριά της, φέρεται να της είπε: «Σε ψάχνει όλη η δευτέρα γυμνασίου». Η 12χρονη απευθύνθηκε στους γονείς της και τους ενημέρωσε ότι κινδυνεύει.

«Κάνουν μπούλινγκ σε παιδιά με παραπάνω κιλά, σε παιδιά που υποστηρίζουν κάτι διαφορετικό», δήλωσαν μαθήτριες.

«Το κάναμε στην αρχή για πλάκα και μετά σοβάρεψε το θέμα. Πήγαμε στο συμβούλιο με τους καθηγητές και έπεσαν αποβολές», ανέφερε άλλος μαθητής.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε, με ανάρτησή της στο Facebook, και η διευθύντρια του Γυμνασίου Αναβύσσου, τονίζοντας ότι το σχολείο έχει προβεί σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό