16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χαρτογραφήθηκαν 176 ναυάγια στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η θαλάσσια περιοχή της Καραϊβικής που περικλείει τις Μπαχάμες και τις Μεγάλες Αντίλλες (Κούβα, Ισπανιόλα, Τζαμάικα, Πουέρτο Ρίκο) είναι περισσότερο γνωστή ως Τρίγωνο των Βερμούδων. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει λάβει μυθολογικές διαστάσεις εξαιτίας του μεγάλου αριθμού  πλοίων και αεροσκαφών που έχουν εξαφανιστεί, ναυαγήσει ή πέσει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Κάθε είδους πιθανό και απίθανο σενάριο και θεωρία για το τι συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων έχει αναδειχθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Η αμερικανική εταιρεία Allen Exploration συνεργάστηκε με τον ειδικό στις έρευνες ναυαγίων Τζέημς Τζένει και οργάνωσαν την αποστολή  «Bahamas Lost Ships Project» στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν και χαρτογραφήθηκαν 176 ναυάγια πλοίων που βρίσκονται κυρίως γύρω από τις Μπαχάμες και τα γειτονικά νησιά. Πρόκειται για ναυάγια που καλύπτουν μια χρονική περίοδο από το 1576 μέχρι το 1976. Τα περισσότερα ήταν εμπορικά πλοία που μετέφεραν καπνό, ζάχαρη, μελάσα, βαμβάκι, πούρα και άλλα προϊόντα αλλά υπάρχουν και δουλεμπορικά πλοία που μετέφεραν σκλάβους από τη Δυτική Αφρική στην Αμερική (κυρίως στην Κούβα) καθώς και πλοία που μετέφεραν χρυσό, ασήμι και άλλους θησαυρούς.

Ο χάρτης των ναυαγίων στις Μπαχάμες.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι 77 από αυτά τα πλοία είναι αμερικανικά, 36 Βρετανικά και 19 Ισπανικά ενώ εντοπίστηκε και ένα σουηδικό πλοίο. Το 82% των ναυαγίων που χαρτογραφήθηκαν συνέβησαν τον 19 αιώνα, περίπου δέκα ναυάγια είναι του 17ου και 18ου αιώνα ενώ τρια είναι ναυάγια είναι του 16 αιώνα. Οι ερευνητές μελέτησαν διαφόρων ειδών διαθέσιμα αρχεία για να ταυτοποιήσουν τα ναυάγια που χαρτογράφησαν.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό