22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαρδαλιάς: Μουσική εξωτερικούς χώρους επέκταση κυκλοφορίας 1.30 από 12/6

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και μόνο για καθήμενους πελάτες, αλλά και την επέκταση της κυκλοφορίας κατά μια ώρα έως τη 1.30 τα μεσάνυχτα από το Σάββατο 12 Ιουνίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Πρόσθεσε δε ότι από την 1η Ιουλίου θα αρθεί οριστικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας έως τις 5.30 το πρωί που ισχύει μέχρι σήμερα, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από το Σάββατο 12 Ιουνίου αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος και θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον 15.000 θέσεων ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα και σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας. 

Από το Σάββατο επιτρέπεται και η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης που βρίσκονται σε ελεύθερες στοές και μόνο εφόσον έχουν δύο διόδους. 

Επιπλέον, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές και κλινικές εργαστηριακές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων δια βίου μάθησης όλων των ΑΕΙ. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Επιτροπή εισήγηθηκε την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τον Ιούλιο, καθώς αυξάνεται από τα 100 στα 300 το όριο των ατόμων που μπορούν να παραβρίσκονται σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων. 

Σε ό,τι αφορά στις εμποροπανήγυρεις, θα επιτραπούν μόνο στις περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό εμβολιασμένων είναι από 50% και πάνω. 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό