20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χανιά: Τραυματίστηκε τουρίστρια στο φαράγγι της Ίμβρου στα Σφακιά – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Κρήτη: Τουρίστρια τραυματίστηκε καθώς διέσχιζε το φαράγγι της Ίμβρου στα Σφακιά Χανίων – Άμεση επέμβαση από Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ

Γερμανίδα τουρίστρια 60 ετών η οποία διέσχιζε το φαράγγι της Ίμβρου Σφακίων στα Χανιά, παραπάτησε με συνέπεια να υποστεί κάταγμα στον αστράγαλο. Άτομα που έκαναν την ίδια πορεία με την γυναίκα ήταν μπροστά στο περιστατικό και ειδοποίησαν άμεσα για βοήθεια.

Το κλιμάκιο της Ανώπολης, η Πυροσβεστική Βρυσών και συνολικά πέντε άτομα, τρία από Ανώπολη και δύο από το χωριό Βρύσες έσπευσαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν την τραυματισμένη γυναίκα μαζί με την παρέα της περίπου στη μέση της διαδρομής του φαραγγιού.

Πυροσβέστες με εμπειρία στις επιχειρήσεις διάσωσης και εντοπισμού κατάφεραν και μετέφεραν την 60χρονη με ασφάλεια στον οικισμό Κομιτάδες, όπου από εκεί την παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα για την επιχείρηση διάσωσης της Γερμανίδας τουρίστριας επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Μεταφορά τραυματισμένης γυναίκας από το φαράγγι Ίμβρου Σφακίων Κρήτης σε ασφαλές σημείο και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ. Επιχείρησαν 5 #πυροσβέστες με 2 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 10, 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο περιστατικό για την Πυροσβεστική Χανίων σε μόλις τρεις ημέρες, γεγονός που δείχνει ότι πολλοί από τους επισκέπτες του φαραγγιού δε γνωρίζουν και δεν ενημερώνονται για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής προτού ξεκινήσουν την κατάβαση. Έτσι περίπου στα μέσα της διαδρομής δεν τα καταφέρνουν και καλούν άμεσα για βοήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό