35.9 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Χανιά: Συνελήφθη 47χρονη για ενδοοικογενειακή βία – Panic button ζήτησε ο άνδρας της

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στα Χανιά της Κρήτης, αυτή τη φορά με θύμα έναν 49χρονος ο οποίος έπεσε θύμα της 47χρονης συζύγου του.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το NeaKriti, στο Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων κατέφυγε ένας 49χρονος ο οποίος κατήγγειλε ότι η 47χρονη σύζυγος του τον απείλησε με μαχαίρι, μάλιστα, μπροστά στα μάτια του 7χρονου παιδιού τους. Η γυναίκα συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας και παραπέμφθηκε στις εισαγγελικές αρχές κατηγορούμενη για απειλή.

Με υπόδειξη των στελεχών του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας Χανίων ο 49χρονος εγκατέστησε στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή «Panic Button», φοβούμενος ότι η σύζυγος του θα επαναλάβει βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος του.

Η απάντηση του ωστόσο ήταν αρνητική, όταν αστυνομικοί της υπηρεσίας του πρότειναν τη λύση του safe house, της μεταφοράς του δηλαδή σε σπίτι στο οποίο θα είναι ασφαλής και προστατευμένος από τυχόν νέο περιστατικό.

Οι καταγγελίες ανδρών θυμάτων στα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια είναι σπάνιες, πλην όμως αποτελούν μέρος του συνόλου των καταγεγραμμένων συμβάντων.

Στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας Χανίων τουλάχιστον τρία περιστατικά καταγγέλλονται καθημερινά ενώ υπάρχουν μέρες που ο αριθμός τους φτάνει τα πέντε, εξαιρετικά μεγάλος, αναλογικά με τον πληθυσμό.

Panic Button και για άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Υπενθυμίζεται ότι για το Panic Button, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε σχετικά: «Η επέκταση της χρήσης της εφαρμογής Panic Button σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αποτέλεσε μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες για την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών και την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας. Η εφαρμογή αυτή παρέχει, πλέον, στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, τη δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια, άμεσα και διακριτικά. Τόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η Ελληνική Αστυνομία, βρισκόμαστε δίπλα στα θύματα, ώστε να τους παρέχουμε την αναγκαία υποστήριξη και προστασία, κινητοποιώντας άμεσα και αποτελεσματικά τις δυνάμεις ασφαλείας σε περιπτώσεις βίας. Διαρκώς, επικαιροποιούμε και ενισχύουμε τις δράσεις μας για την προστασία των θυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό