20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χαμηλό βαρομετρικό» στις σχέσεις ΠαΣοΚ-ΣΥΡΙΖΑ – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στις σχέσεις του ΠαΣοΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι το κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων θα εξελιχθεί σε ψυχροπολεμικό, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες καθώς, εκτός των άλλων, στοχεύουν στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Αποκάλυψη: Καταγγελίες ότι αστυνομικοί στους «Αδιάφθορους» δέχονται απειλές από ανωτέρους τους

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την έντονη ενόχληση τους για τις αναφορές της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, που εμπεριείχαν, όπως λέγεται, «απίστευτες και ψεκασμένες αναφορές στο ΠαΣοΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η κυρία Τσαπανίδου, άφησε να εννοηθεί, ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠαΣοΚ, μπορεί να μην είναι αποτέλεσμα μιας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο κομμάτων αλλά αποτέλεσμα εκβιασμού που έχει σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Μάντζος, αντέδρασε σε πρώτο χρόνο, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην κυρία Τσαπανίδου. «Προσδοκούσαμε ότι η κ. Τσαπανίδου θα έφερνε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυσάρεστο ότι διαψευδόμαστε τόσο γρήγορα. Βεβαίως, δεν εκπλήσσομαι προσωπικά. Εκπλήσσομαι ίσως από την ταχύτητα με την οποία η κ. Τσαπανίδου μπήκε στο ρόλο και υιοθέτησε τις πρακτικές του κ. Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναδειχθεί δικαιωματικά πρωταθλητές σε «ψεκασμένα» σενάρια και συνωμοσιολογία» ανέφερε ο κ. Μάντζος.

Έμπειρα στελέχη του ΠαΣοΚ εκτιμούν ότι αυτή η αναφορά της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τυχαία αλλά πλήρως εναρμονισμένη με την προσπάθεια κατασκευής μιας εικόνας που θέλει τον Νίκο Ανδρουλάκη εκβιαζόμενο. Την προσπάθεια αυτή, όπως λένε, ξεκίνησαν ο άτυπος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Βαξεβάνης και ο πραγματικός εκφραστής της Κουμουνδούρου, ο Π. Πολάκης». Σε αυτό το μήκος κύματός κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Μάντζου. «Τα σενάρια, που εναρμονισμένα διακινούν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσαπανίδου και οι κ.κ. Πολάκης και Βαξεβάνης, συνιστούν θεωρίες συνωμοσίας» δήλωσε.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠαΣοΚ, δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν έδαφος σε αυτήν την «αθλιότητα», όπως την χαρακτηρίζουν. Διαμηνύουν μάλιστα ότι στην περίπτωση που στην πορεία προς τις εκλογές εμφανιστεί ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑ «με τις θεωρίες συνωμοσίας και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση» τότε θα υπάρξει κατά μέτωπο επίθεση. «Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν βρώμικα παιχνίδια» είναι το μήνυμα που στέλνουν.

Ενδεικτικές της διάθεσης αυτής είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού Παναγιώτη Δουδωνή. «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει δύο υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο, να υπάρχουν συνεχώς αναφορές για επαφές με επιχειρηματίες, να ακούμε συνέχεια για σακούλες, sms, να ακούμε ότι έστηνε ακόμα και τα ποσοστά των καναλιών τα οποία ήθελε να δημιουργήσει μέσω ενός αντισυνταγματικού διαγωνισμού και να λένε ότι εκβιάζεται το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Εκβιαζόμενοι, λένε τα στελέχη του ΠαΣοΚ, είναι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, λόγω των υποκλοπών και ο κ. Τσίπρας που βλέπει στα πρόσωπα των κ.κ. Παππά και Καλογρίτσα τις αναμνήσεις να ξαναγυρίζουν και να θυμίζουν τα περασμένα, της δικής του Κυβέρνησης.

Ευρωσοσιαλιστές υπερ Ανδρουλάκη

Χθες υπήρξε και ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου Ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που επί της ουσίας, αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Επαλήθευση γεγονότων: Ζητήσαμε δύο φορές τους τελευταίους μήνες συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις παράνομες υποκλοπές στην Ελλάδα. Είμαστε πρωτοπόροι στις προσπάθειες της επιτροπής PEGA να αποκαλύψει την αλήθεια. Ήταν χάρη στον Νίκο Ανδρουλάκη, που ήρθε η υπόθεση στο φως» αναφέρεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό