14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Χαμηλές πτήσεις» για τις γυναίκες στην κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου[email protected]

Σε χαμηλές θέσεις κατέταξαν οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τις γυναίκες που έθεσαν υποψηφιότητα για την νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος οποία πάντως θα έχει γυναικεία εκπροσώπηση σε ποσοστό 33%, σε σύνολο 301 μελών, βάσει της σχετικής ποσόστωσης του κομματικού καταστατικού. 

Μακράν την καλύτερη επίδοση στην σταυροδοσία για τη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής πέτυχε η Έφη Χαλάτση, η οποία εξελέγη στην 29η θέση με 653 ψήφους σε σύνολο 4493 εγκύρων. Η κυρία Χαλάτση είναι μέλος του απερχόμενου Πολιτικού Συμβουλίου και είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Η επόμενη γυναικεία παρουσία βρίσκεται δεκάδες σειρές χαμηλότερα στη λίστα και συγκεκριμένα στην 77η θέση. Πρόκειται για την Πωλίνα Λάμψα που έλαβε 541 ψήφους και η οποία είχε κεντρικό ρόλο στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ακολούθησε στην 79η θέση η Κατερίνα Μπατζελή, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Στην 82η θέση εξελέγη η «προεδρική» Μάρα Κουκουδάκη η οποία είναι υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. 

Μόνο τέσσερις γυναίκες στις πρώτες 100 θέσεις

Οι τέσσερις γυναίκες που προαναφέρθηκαν είναι οι μοναδικές οι οποίες εκλέγονται στις πρώτες 100 θέσεις της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Ως προς τη δεύτερη εκατοντάδα, στην 103η θέση κατετάγη η γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα. Έπεται στην 110η θέση η Σοφία Καγεώργη η οποία επανεκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή. Στην 114η θέση σε αριθμό σταυρών βρέθηκε η Νάγια Γρηγοράκου από τη Λακωνία, κόρη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου. Στην 118η θέση κατετάγη η πολιτεύτρια της Β’ Αθήνας, Νανά Βρυώνη, στην 128η η Γραμματέας Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, Κατερίνα Αυξεντίου, και στην 129η η Θεοδώρα Γουλά η οποία επανεκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή. Στην 139η θέση της Κεντρικής Επιτροπής εκλέγεται η πολιτεύτρια στο νομό Πέλλας, Κυριακή Παπαδάκη και στην 144η η Αλεξάνδρα Σαγρή, μέλος του τομέα Παιδείας του Κόμματος. Ακολουθεί στην 156η θέση, σε αριθμό σταυρών, η προερχόμενη από τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Γκαζούνη, και στην 169η η πολιτεύτρια στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθήνας, Ρένια Ζαρκαδούλα. Στις αμέσως επόμενες θέσεις κατετάγησαν η εκπαιδευτικός Εύη Καρανάνα (170η) και η διευθύντρια του γραφείου του Προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου (171η). Ακολούθησε στην 177η θέση η αναπληρώτρια Γραμματέας Επικοινωνίας, Βάσια Αναστασίου, στην 185η η αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ροϊδούλα Αντωνοπούλου και στην 196η η τέως αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό