35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Χαμάς: Νεκροί 2 όμηροι από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ο στρατιωτικός βραχίονας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς, ανέφεραν την Παρασκευή ότι δύο Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνταν στη Γάζα σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα πριν από λίγες ημέρες.

Η Αλ Κασάμ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι της στο Telegram, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων φέρονται να σκοτώθηκαν ούτε παρείχε στοιχεία.

Η ισραηλινή κυβέρνηση «δεν θέλει να επιστρέψουν οι όμηροι σας, παρά μόνο σε φέρετρα», ανέφερε η ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ.

«Δεν ξέρουμε πόσοι είναι ακόμα ζωντανοί»

Μια σοκαριστική παραδοχή έκανε εκπρόσωπος της Χαμάς το μεσημέρι της Παρασκευής αναφορικά με την τύχη των 120 ομήρων του Ισραήλ που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Όπως δήλωσε στο CNN ο ανώτερος αξιωματούχος, Οσάμα Χαμντάν «κανείς δεν έχει ιδέα» πόσοι παραμένουν ζωντανοί ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οποιαδήποτε συμφωνία για απελευθέρωσή τους θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από την περιοχή.

Αγωνία για την κατάπαυση του πυρός

Ο Χαμντάν ξεκαθάρισε ότι η πρόταση του Ισραήλ, που κατατέθηκε από τον πρόεδρο Μπάιντεν πριν από μερικές εβδομάδες, δεν ικανοποιεί τα αιτήματα της Χαμάς για τερματισμό του πολέμου. Όπως τονίζει εάν δεν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και δεν υπάρξουν σαφείς εγγυήσεις από την αντίπαλη πλευρά για αποχώρηση των στρατευμάτων δεν πρόκειται να συμφωνήσουν.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επέκρινε τη στάση της Χαμάς όσο η οργάνωση τονίζει τα αιτήματά της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό