23.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Χαμάς: Η φρίκη της 7ης Οκτωβρίου όπως την αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου 2023 όταν η Χαμάς εισέβαλε στο νότιο Ισραήλ, για να σφαγιάσει πάνω από 1.200 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες νέοι, που διασκέδαζαν σε ένα φεστιβάλ. Οι τρομοκράτες της παλαιστιανικής οργάνωσης άρπαξαν πάνω από 250 ομήρους και προέβησαν σε κάθε είδους φρικαλεότητες. Σκόρπισαν παντού τον θάνατο και τον τρόμο.

Η σφαγή εκείνη ήταν το γεγονός που πυροδότησε έναν πόλεμο, ο οποίος μαίνεται ακόμη και σήμερα και φαίνεται να οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ακόμη και σήμερα επιρρίπτει την ευθύνη στον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες για την αποτυχία απόκρουσης της τρομοκρατικής επίθεσης, θέλει να ανατρέψει την ισορροπία ισχύος με ταυτόχρονες μάχες σε 7 μέτωπα.

Οι πληγές εκείνης της ημέρας για την ισραηλινή κοινωνία, τους Παλαιστίνιους και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή, δεν έχουν κλείσει και ούτε πρόκειται αυτό να συμβεί σύντομα.

Ο φωτογραφικός φακός του Reuters αποτύπωσε τη φρίκη.

Τρομοκράτες της Χαμάς εισβάλουν σε ισραηλινό έδαφος και αρχίζουν τη σφαγή – REUTERS/Mohammed Fayq Abu Mostafa Η στιγμή που μέλη της Χαμάς ξεκινούν την επίθεση στο κιμπούτς Μπεέρι, στο νότιο Ισραήλ. Φωτ. South First Responders via Telegram via REUTERS Καταστροφές που προκλήθηκαν από την επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτς Μπεέρι, στο νότιο Ισραήλ, 11 Οκτωβρίου 2023. REUTERS/ Ilan Rosenberg REUTERS/Ammar Awad/ REUTERS/Ammar Awad REUTERS/Ammar Awad

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό