14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χαιρετίζει την πρόταση για σύσταση ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα της Ρωσίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου που θα εκδικάσει τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία χαιρέτισε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Είναι αυτό ακριβώς που προτείνουμε εδώ και καιρό», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών Αντριι Γέρμακ, μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θέλει να κινηθεί προς την σύσταση τέτοιου δικαστηρίου και την δημιουργία μηχανισμών για την χρησιμοποίηση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχεία με σκοπό την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία θα πληρώσει για τα εγκλήματά της και τις καταστροφές», πρόσθεσε ο Αντριι Γέρμακ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, την σύσταση από τα Ηνωμένα Εθνη ειδικού δικαστηρίου που θα ερευνήσει και θα εκδικάσει εγκλήματα της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Russia must pay for its horrific crimes.

We will work with the ICC and help set up a specialised court to try Russia’s crimes.

With our partners, we will make sure that Russia pays for the devastation it caused, with the frozen funds of oligarchs and assets of its central bank pic.twitter.com/RL4Z0dfVE9

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) November 30, 2022

Οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν επίσης να συζητήσουν με τους εταίρους τους, κυρίως στην Ομάδα των 7, την πρόθεσή τους να αναγκάσουν την Μόσχα να πληρώσει για τις υλικές καταστροφές στην Ουκρανία.

«Με τους εταίρους μας, θα φροντίσουμε η Ρωσία να πληρώσει για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει, χρησιμοποιώντας τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία των ολιγαρχών και της κεντρικής τράπεζας», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

: ΑΜΠΕ, AFP



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό