26.8 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Χίος: Συνεχίζεται η δύσκολη μάχη με τη φωτιά – Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνολικά 51 αγροτοδασικές φωτιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Όπως είπε στην έκτακτη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα από το Κέντρο Επιχειρήσεων το απόγευμα της Δευτέρας 1/7, οι 44 από τις 51 φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας. Δυσκολότερη είναι η κατάσταση στη Χίο, ενώ αναζωπύρωση και νέο μήνυμα 112 εστάλη στην Κω.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Χίο

Συνεχίζεται η άνιση μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Χίο, με το μέτωπο της φωτιάς να μαίνεται ανεξέλεγκτο στην περιοχή της Σιδηρούντας, απειλώντας με τεράστια καταστροφή τους μεγάλους πνεύμονες πρασίνου του νησιού.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, 2 πυροσβέστες», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το politischios.gr, φέρεται να ξεκίνησε από άνδρα, ο οποίος παρά την απαγόρευση καύσης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και παρά τους ανέμους, επιχείρησε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά επεκτάθηκε σύντομα ως προς τη διάμετρό της, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κλήθηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο.

«Στην πυρκαγιά της Χίου επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα», τόνισε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Νέο 112 στην Κω – Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Πριν λίγο εστάλη νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κως απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ηράκλειο Κρήτης: 112 στην περιοχή Καταφύγι

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, «πριν από λίγα λεπτά εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Καταφύγι Ηρακλείου Κρήτης και για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής εκδόθηκε μήνυμα από το 112».

Η φωτιά ξέσπασε στο Δήμο Βιάννου, ενώ στο σημείο έσπευσαν 15 οχήματα και 30 συνολικά πυροσβέστες. Το μήνυμα 112 που εστάλη στους κατοίκους, τους καλούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό