32.3 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Χάρης Δούκας: «Στήριξα τον Ανδρουλάκη, αλλά η φιλία δεν είναι δουλεία – Έχουμε ευθύνη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δήλωσε ότι την Κυριακή θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος.

«Έχουμε την Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή, και εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου και το σχέδιο για το χώρο και βεβαίως και τη χώρα… Πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία, και στα όργανα είναι το καλύτερο σημείο για να το ανακοινώσω. Θα ακούσουμε και την εισήγηση του προέδρου, και θα ανακοινώσουμε και εμείς τις αποφάσεις μας στην Κεντρική Επιτροπή», είπε ο Χάρης Δούκας.

Για τη στήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη, αφού είπε πως «ήταν μαθητής μου και έχουμε μια πολύ καλή σχέση», τόνισε στη συνέχεια πως «θέλουμε να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα. Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει». 

Μιλώντας για την προοπτική συνεργασίας στην κεντροαριστερά υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που θα μπορούσε να δημιουργήσει τις βάσεις για τη μεγάλη, ευρεία κεντροαριστερή παράταξη. Πιστεύω, ανέφερε, ότι το ΠΑΣΟΚ «μπορεί να είναι η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης και μπορεί να ενώσει όπως το κάναμε και στην Αθήνα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Χάρης Δούκας ανέφερε ότι στόχος του είναι να γίνει «ξανά το ΠΑΣΟΚ η δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αλλαγών και αξιών, που θα κυβερνήσει τη χώρα» και να είναι η κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. 

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε πολύ σημαντική δουλειά, ωστόσο δεν πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα. Από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης», είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας αλλά έριξε «καρφιά» στον αρχηγό του κόμματος, λέγοντας πως με αυτούς τους ρυθμούς που κινείται σήμερα το ΠΑΣΟΚ «θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050». 

«Δεν θα αφήσω το Δήμο»

«Σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας», επανέλαβε ο Χάρης Δούκας. «Ο χώρος μου και η χώρα μου δεν έχει χρόνο», εξήγησε αναφορικά με τη χρονική συγκυρία στην οποία αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. 

Ερωτηθείς για την ταυτόχρονη άσκηση δύο αρμοδιοτήτων, είπε: «Είναι δυο ρόλοι που δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί». Έκανε λόγο για παραδείγματα στην Ευρώπη που δείχνουν ότι στέκεται αυτό το μοντέλο. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του στον Δήμο κατά τους τελευταίους έξι μήνες, εστιάζοντας στην πράσινη εικόνα της Αθήνας. «Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο διαθέτεις στην κάθε καρέκλα, αλλά τι κάνεις γι’ αυτήν. Η καρέκλα του δημάρχου παρ’ όλα της τα προβλήματα είναι πιο “αναπαυτική” από το ρίσκο το οποίο παίρνω. Η χώρα, όμως, και ο πολιτικός χώρος της δημοκρατικής παράταξης, δεν έχουν χρόνο να περιμένουν».

Αναφορικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε πως «με στήριξε και νομίζω πως τον έχω στηρίξει κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία, ούτε ιδιοκτησία. Η φιλία προϋποθέτει ελευθερία». «Δεν είμαστε μια παρέα, έχουμε ευθύνη. Κρίνομαι όπως όλοι. Εγώ έχω τώρα ηθική υποχρέωση να κάνω αυτό που θεωρώ καλό για τον πολιτικό μας χώρο και για την χώρα»», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό