24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Χάος για τους εργαζόμενους 4 ημέρες μετά»

Ειδήσεις Ελλάδα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣΜέλος UNI-ΓΣΕΕΨαρών 2 – Πλ.Καραϊσκάκη 10437 Αθήνα – ΕλλάδαΤηλ: (210) 5239001 – 5239766 Fax: 5231619 E-mail: [email protected] http://www.oiye.gr

Αθήνα, 27.1.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

Χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο ταλαιπωρήθηκαν και κινδύνευσαν την Δευτέρα 24/1/2022, αφού οι κυβερνώντες δεν έπαιρναν την ευθύνη να διακόψουν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Αργά το απόγευμα ήρθε η Γεν. Γραμματεία Εμπορίου με μια απλή προτροπή προς τους εργοδότες να κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Γεγονός που οδήγησε χιλιάδες εμποροϋπάλληλους να εγκλωβίζονται στους αποκλεισμένους δρόμους της Αθήνας.

Δεν ήταν μόνο αυτοί, ήταν οι φύλακες security που εγκλωβίστηκαν στις φυλάξεις που είχαν ευθύνη (πολλές εκ των οποίων ήταν εξωτερικές) για 12 και 16 ώρες, χωρίς καμία πρόβλεψη.

Οι εργαζόμενοι στη διανομή και τις μεταφορές-ταχυμεταφορές πραγματικά με κίνδυνο της υγείας και της ασφάλειας τους παραδόθηκαν στο χιονιά.

Η εγκληματική ολιγωρία των αρμόδιων φορέων δεν σταμάτησε στα πρώτα 24ωρα της κακοκαιρίας, καθώς χαρακτήρισε ως αργία την 25η και 26η Γενάρη, την ίδια ώρα καταργούσε την αργία με την δυνατότητα που έδινε στους εργοδότες για τηλεργασία, όχι τυχαίο τέχνασμα,αφού με σειρά γκρίζων νομικών σημείων και εξαιρέσεων έθεσε σε κίνδυνο χιλιάδες εργαζόμενους, οδηγώντας τους βορά στους εκβιασμούς της κακόβουλης εργοδοσίας.

Με ημίμετρα και τερτίπια η κυβέρνηση διαμορφώνει χάος για την επόμενη ημέρα. Διατηρεί κλειστά τα σχολεία, αλλά δεν κάνει καμία πρόβλεψη για τους εργαζόμενους γονείς.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας με το υπόμνημα που αποστείλαμε σήμερα να βγάλει ξεκάθαρη οδηγία και να διασφαλίσει το ημερομίσθιο των διανομέων με δίκυκλο των πληττόμενων περιοχών για την 27η Γενάρη.

Να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ελέγχου του ΣΕΠΕ ούτως ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ημερομίσθιο, ούτε μια προσαύξηση για την εργασία σε ημέρα αργίας στους ήδη πενιχρούς μισθούς που έχει επιβάλλει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό