24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάντμπολ: Πιθανή η οριστική διακοπή με πρωταθλητές

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος. Εκεί όπου συζητήθηκε το μέλλον του πρωταθλήματος και άλλα σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με την Λίγκα αλλά και την κατάσταση της πανδημίας.

Όπως είναι γνωστό, η Ομοσπονδία είχε εκφράσει εδώ και καιρό ξεκάθαρη θέση για την ολοκλήρωση της σεζόν και την ανάδειξη πρωταθλητών στο γήπεδο, εφόσον υπήρχαν ασφαλές συνθήκες για όλους τους συντελεστές, πάντα με την σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων φορέων. Μάλιστα ήταν και η μοναδική διοργανώτρια αρχή (εκτός ποδοσφαίρου) που κατέθεσε επίσημη πρόταση με χρονοδιάγραμμα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για την επανέναρξη προπονήσεων και αγώνων… 

Όπως τονίζει το e-handball όμως, “μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση από τους αρμόδιους φορείς, ενώ σε καμία περίπτωση δεν την καλύπτει η ΚΥΑ που εκδόθηκε την Κυριακή το βράδυ.

Στην πραγματικότητα δηλαδή κανείς δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των συντελεστών του αθλήματος, το πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις στο γήπεδο και πότε θα διεξαχθούν οι αγώνες με συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και φυσικά εκφράστηκε ο προβληματισμός για αυτή την στασιμότητα που δεν εξυπηρετεί το άθλημα και κανέναν (ομάδες, αθλητές, προπονητές) μέσα σε αυτό.

Υπό αυτές τις συνθήκες της πλήρους αβεβαιότητας, πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι οι διοργανώσεις πρέπει να διακοπούν οριστικά και να ανακηρυχθούν πρωταθλητές με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία.

Διαδικασία που ακολούθησε πρόσφατα και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ αναφορικά με τις προκρίσεις σε σπουδαίες διοργανώσεις Εθνικών ομάδων, όπως το EURO, αλλά και συλλόγων, όπως τα Final Four Τσάμπιονς Λιγκ και EHF Cup, ενώ αυτή την ντιρεκτίβα ακολούθησαν και όλες οι μεγάλες λίγκες χάντμπολ της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η  εισήγηση/πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Τάσσου Χειβιδόπουλου ήταν σε αυτή την κατεύθυνση βάζοντας μεταξύ άλλων και τις εξής παραμέτρους:

– Η ΟΧΕ είναι από τις ελάχιστες ομοσπονδίες/διοργανώτριες αρχές στην Ευρώπη που δεν έχει διακόψει οριστικά τα πρωταθλήματα και βρίσκεται σε αναμονή εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για την επανέναρξη τους .– Πλέον οι αθλητές-αθλήτριες βρίσκονται ήδη σε αγωνιστική απραξία 2 μηνών και αυτή θα αυξηθεί σε 4, αν ισχύσουν τα σενάρια ότι οι αγώνες θα αρχίσουν τέλη Ιουνίου. Αυτό καθιστά επισφαλή την αθλητική τους ιδιότητα και επιρρεπείς σε τραυματισμούς, αν δεν ολοκληρώσουν έναν προπονητικό κύκλο τουλάχιστον 40 ημερών.

– Το άθλημα μας είναι ένα κατεξοχήν άθλημα επαφής και βρίσκεται στην τελευταία θέση των χρονοδιαγραμμάτων που θα θέσουν οι επιστήμονες της υγειονομικής επιτροπής.– Η επανέναρξη θα πρέπει να στηριχθεί σε συχνά τεστ και πέρα από το σημαντικό κόστος για κάθε σωματείο, αν υπάρξει κρούσμα, κινδυνεύει να τιναχτεί όλη η διαδικασία στον αέρα.

Την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίστηκε νέο Δ.Σ. όπου θα ληφθούν οι σχετικές τελικές αποφάσεις και θα ανακοινωθούν επίσης όλες οι αλλαγές και οι αναδιαρθρώσεις όλων των κατηγοριών για την νέα χρόνια.

Έως τότε η ΟΧΕ φαίνεται πως θα  συνεχίσει να έχει επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς με στόχο να λάβει κάποια δεσμευτική και ξεκάθαρη απάντηση στο χρονοδιάγραμμα που έχει προτείνει.

Επίσης από αύριο θα υπάρξει ένας κύκλος επαφών με σωματεία Handball Premier- Α1 Γυναικών και εκπροσώπους των αθλητών και των προπονητών για να μας καταθέσουν τις δικές τους απόψεις/προτάσεις”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό