20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χάνει οριστικά το Προλυμπιακό ο Παπαπέτρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου θα παραταχθεί οριστικά στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά η Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Ο διεθνής γκαρντ, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και όπως παραδέχθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρικ Πιτίνο, είναι αδύνατο να βοηθήσει την «γαλανόλευκη» στην προσπάθεια που θα κάνει για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στην Βικτόρια από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, εκεί όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση τον «οικοδεσπότη» Καναδά και την Κίνα. Ο κόουτς Πιτίνο, πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενσωματωθεί ο Παπαπέτρου στην αποστολή, σε περίπτωση πρόκρισης στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Τόκιο.

«Ο Παπαπέτρου δεν θα είναι μαζί μας, έχει κάποια προβλήματα στο πόδι του και προετοιμάζεται για την νέα σεζόν. Υπάρχει μία πιθανότητα εάν προκριθούμε στους Ολυμπιακούς να είναι έτοιμος να παίξει.

Η εξέλιξη αυτή οπωσδήποτε φέρνει μία επιπλέον δυσκολία στην ομάδα μας καθώς θα είχε σημαντικά λεπτά συμμετοχής στα ματς που θα δώσουμε. Επομένως, αυτό που θα κάνουμε είναι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις και να ελιχθούμε έτσι ώστε να καλύψουμε το κενό του», τόνισε ο διάσημος προπονητής στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Νωρίτερα ο Παπαπέτρου είχε ενημερώσει τον Πιτίνο για το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας που υποβλήθηκε στο γόνατο, τονίζοντάς του πως δεν ήταν καλό και πως του συστήθηκε από τους γιατρούς που τον εξέτασαν να ξεκουραστεί, χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπει άμεσα στο χειρουργείο (αρθροσκόπηση).

Στη Media Day, στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησαν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ρικ Πιτίνο και οι διεθνείς Γιώργος Πρίντεζης, Χάρης Γιαννόπουλος και Ντίνος Μήτογλου.

Ο Πιτίνο είπε ακόμη: «Είχαμε κάποια θέματα, κάποιους τραυματισμούς, κάτι με το πότε τελείωσε το πρωτάθλημα. Είναι καταπληκτικά να δουλεύεις με όλα αυτά τα παιδιά, τον Χάρη, τον Ντίνο, τον… Μπραντ Πιτ (αναφερόμενος στον Γιώργο Πρίντεζη) και πιστεύω πως θα έχουμε μια καταπληκτική συνέχεια τώρα με το τουρνουά “Ακρόπολις Eurobank”.

Ο Παπαπέτρου δεν θα είναι μαζί μας. Το πρόβλημα στο γόνατο δεν του επιτρέπει να μας βοηθήσει. Ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν. Υπάρχει μια πιθανότητα να είναι μαζί μας αν προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο τρόπος για να καλυφθεί το κενό, γιατί είναι παίκτες που θα έπαιζε πολλά λεπτά για εμάς, είναι ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος θα μεταφερθεί στη θέση τρία.

Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ, όχι σαν τον Παπαπέτρου, άλλα πράγματα, είναι ψηλός, μπορεί να ποστάρει, μπορεί να κόψει και μαζί με τον Χάρη να καλύψει τη θέση τρία που έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά και αμυντικά και επιθετικά μέχρι στιγμής.

Ο Σπανούλης προληπτικά έχουμε αποφασίσει να τον προστατεύσουμε λόγω ενός μικρού τραβήγματος στην γάμπα. Δεν έχει κάτι σοβαρό, αλλά είπαμε να μην πάρουμε το ρίσκο να τον χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες.

Ο Βασίλης ήρθε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, είχε μια πάρα πολύ καλή εβδομάδα δείχνοντας τι μπορεί να προσφέρει. Γνωρίζω πολύ καλά τι μπορώ να πάρω από τον Βασίλη.

Έχουμε τον Πρίντεζη που έχει κάνει καταπληκτικές προπονήσεις, έχουμε δώσει έμφαση στο να σουτάρει από μακριά. Είναι καταπληκτικός παίκτης, πανέξυπνος, αλλά και άνθρωπος, με άριστα το 10 είναι στο 11.

Μαζί με τον Ντίνο, τον Παπαγιάννη και τον Σλούκα, τα πιο έμπειρα παιδιά, σιγά-σιγά κάνουν πολύ καλές προπονήσεις και είναι σε καλή κατάσταση. Ο Καλάθης θα κάνει κάποιες προπονήσεις μαζί μας μετά το τουρνουά, πριν φύγουμε.

Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε: «Πάντα η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ιδιαίτερη, γιατί πολλοί παίκτες ακόμη δεν έχουν τελειώσει με τις ομάδες τους, άλλοι έχουν τελειώσει νωρίτερα. Όλοι μας έχουμε μεγάλο κίνητρο και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να προκριθούμε.

Είχα την ευλογία να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα το 2008 (στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας) και είναι ίσως η μεγαλύτερη εμπειρία για κάθε αθλητή.

Μακάρι να καταφέρουμε να γίνουμε ομάδα να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και παρά το ότι είναι λίγες οι μέρες προετοιμασίας, να κάνουμε ένα καλό τουρνουά και να πάμε στον Καναδά να παίξουμε ως ομάδα και όσο καλύτερα μπορούμε».

Ο Ντίνος Μήτογλου επισήμανε: «Είναι τιμή για κάθε παίκτη να βρίσκεται εδώ. Όλες οι υποχρεώσεις έχουν τελειώσει έχουμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε σαν ολόκληρη ομάδα επιτέλους. Αντιμετωπίζουμε, όμως, αρκετούς τραυματισμούς, παίκτες είναι εκτός και δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να προπονηθούν.

Έρχονται δύσκολα παιχνίδια, πρέπει να προετοιμαστούμε για το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank» που είναι ένα μεγάλο τεστ, να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, τι είδους ομάδα είμαστε και μετά να προετοιμαστούμε, διορθώσουμε ότι χρειάζεται για να προχωρήσουμε για το Προολυμπιακό Τουρνουά».

Ο Μήτογλου ρωτήθηκε μετά την τοποθέτηση του Ρικ Πιτίνο, αν είναι έτοιμος να παίξει στη θέση τρία: «Μου φαίνεται λίγο περίεργο είναι η αλήθεια, γιατί έχεις τα πλεονεκτήματα, έχεις και τα μειονεκτήματα. Το σίγουρο είναι ότι θα παίζουμε με ένα πολύ ψηλό σχήμα και θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε στα σκριν, να έχουμε πιο εύκολη δουλειά στα ριμπάουντ και ότι μου ζητηθεί θα προσπαθήσω να το κάνω για να βοηθήσω να τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου».

Τέλος, ο Χάρης Γιαννόπουλος υπογράμμισε: «Όπως είπαν και τα παιδιά ο χρόνος ήταν πολύ λίγος, επειδή είχαμε επίσημους αγώνες ήρθαμε πιο αργά. Οι προπονήσεις είναι πολύ εντατικές ο ρυθμός είναι πολύ δυνατός και όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσουμε να γίνουμε ομάδα και να αφομοιώσουμε αυτά που θέλει ο κόουτς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Νομίζω θα βγουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα αυτό το τριήμερο για να πάει η ομάδα στον Καναδά και να διεκδικήσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό