Home Πολιτική Φώφη Γεννηματά: Επικίνδυνη άσκηση η άρση των μέτρων χωρίς τεστ και επιχειρησιακό...

Φώφη Γεννηματά: Επικίνδυνη άσκηση η άρση των μέτρων χωρίς τεστ και επιχειρησιακό σχέδιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη «μεγάλη ευθύνη» της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις «που θα μας κρατήσουν ασφαλείς» στη φάση της άρσης των μέτρων επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή, ενώ χαρακτήρισε «αποσπασματικά και ανεπαρκή» τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

«Περάσαμε το πρώτο κύμα γλιτώσαμε το μεγάλο κακό. Ενάμιση μήνα τώρα αποδεικνύουμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακολουθήσαμε τις υποδείξεις των ειδικών. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαχητές της πρώτης γραμμής» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της.

«Έρχεται η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής μας από εκεί που το αφήσαμε. Είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης. Πρέπει να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις που θα μας κρατήσουν ασφαλείς» συνέχισε για να προσθέσει πως η ατομική ευθύνη είναι αναγκαία, αλλά πρωτίστως χρειάζεται αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε στο σημείο αυτό την κυβέρνηση «να μην καταργήσει στην πράξη με τη γραφειοκρατία της τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή» και επισήμανε πως δεν πρέπει να υιοθετηθούν «λογικές τύπου Τζόνσον» περί ανοσίας της αγέλης.

Αναφερόμενη στην επαναλειτουργία των σχολείων είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί ρίσκο το άνοιγμα σχολείων. Φροντίστε τουλάχιστον να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να εξασφαλίσουν τα προστατευτικά μέσα που είναι αναγκαία».

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες σημείωσε πως από τη στιγμή που οι μάσκες γίνονται υποχρεωτικές πρέπει να υπάρξει διατίμηση γιατί αλλιώς θα υπάρξει αισχροκέρδεια. «Πρέπει να παρέχονται δωρεάν σε δημόσιους χώρους, σε δημόσιες υπηρεσίες και στα σούπερ μάρκετ» είπε.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version