17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φύσεις και ποιότητες στοιχείων και πλανητών

Ειδήσεις Ελλάδα

Μόνο αν τα κατανοήσουμε πλήρως θα είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε έναν αστρολογικό χάρτη  

Κεφαλαίο Πέμπτο

ΦΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Ιδιοσυγκρασιακοί τύποι

Για να κατανοήσουμε το πώς η αστρολογία εξηγεί και ερμηνεύει τις φύσεις και τις ποιότητες των πλανητών και να χειριστούμε σωστά τα αστρολογικά σύμβολα, θα πρέπει πρώτα να έχουμε κατανοήσει τα προϋπάρχοντα της αστρολογίας συστήματα. Η αριστοτέλεια θεώρηση της ζωής και του σύμπαντος είναι εκείνη που κρύβεται πίσω από τις περισσότερες αστρολογικές χρήσεις.

Υπάρχει, λοιπόν, μια αρχαία θεωρία που σχετίζεται με την υγεία και τις ασθένειες και αναφέρεται στον τρόπο ζωής του ανθρώπου. Στη θεωρία αυτή βασίστηκε ένα ιατρικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σήμερα για την κατανόηση και τη διάγνωση τόσο των ψυχολογικών όσο και των σωματικών λειτουργιών ενός ατόμου.

Το κλασικό αυτό ιατρικό πρότυπο προέρχεται από τον Ιπποκράτη και τη βάση του συνιστούν οι τέσσερις αριστοτέλειες ποιότητες: η ζεστή, η κρύα, η υγρή και η ξηρή. Το αρχαίο συγκροτημένο σχέδιο βασιζόταν καθ’ ολοκληρία στις τέσσερις αυτές ιδιότητες και στα παραγόμενα εξ αυτών ζεύγη: υγρό και ξηρό συνιστούσαν το πρώτο ζεύγος, ζεστό και κρύο το δεύτερο.

Σύμφωνα πάντοτε με τον Ιπποκράτη, οι προαναφερθείσες ιδιότητες διαφοροποιούνταν, ανάλογα με την εποχή, το γένος, την ηλικία και το άτομο και, βέβαια, η ιδεώδης κατανομή των τεσσάρων αυτών ιδιοτήτων ήταν το ζητούμενο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό