27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

«Φύγαμε με προστασία»: Συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή αποκαλύπτει όσα έγιναν στο Τσεσμέ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Δέσποινα Βανδή αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης μετά την απόφαση της να μην εμφανιστεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου στην προγραμματισμένη συναυλία της στη Σμύρνη σε υπαίθριο θέατρο του Τσεσμέ. Αφορμή για την ακύρωση της τελευταίας στιγμής στάθηκε, η τοποθέτηση σημαίας στη σκηνή με το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Τελικά, η τραγουδίστρια δεν κατάφερε να βρει μια συμβιβαστική λύση με τη διοργάνωση και έτσι η εμφάνισή της ακυρώθηκε.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, η συνεργάτιδα της Δέσποινας Βανδή και τραγουδίστρια, Ευγενία Λιάκου, μίλησε για τη δυσάρεστη εμπειρία, αναφέροντας: «Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με το εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Φτάσαμε εκεί, έστησαν τη σκηνή αυτοί και την ώρα που φτάσαμε για soundcheck με την μπάντα, ήταν αναρτημένα μπάνερ πίσω στη σκηνή. 

Ρωτήσαμε αν είναι για τη δική μας συναυλία ή αν είναι για κάτι άλλο. Ήταν λίγο σε διαβουλεύσεις, ότι εντάξει η Δέσποινα θα έκανε μια συναυλία ποπ, λαϊκή, τη δική της συναυλία. Δεν θα είχε κάποια χροιά, δεν είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο

Η σκηνή είναι συνήθως καθαρή. Ήταν πολύ μεγάλη η αφίσα. Ήταν ένα μπάνερ του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία. Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε και μας έγινε η ανακοίνωση ότι δεν θα βγούμε στη σκηνή».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Βγήκαμε με προστασία, γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα Βανδή έφυγε κατευθείαν, εμείς φύγαμε σήμερα. Είμαστε καλά».

Τέλος, εξήγησε πως επηρεάστηκε από το συμβάν, ενώ τόνισε πως μία συναυλία δεν πρέπει να γίνεται πολιτική εκδήλωση. «Στενοχωρήθηκα που έγινε αυτό, γιατί ο κόσμος ήρθε για να ακούσει μουσική. Δεν είναι ωραίο μια συναυλία να γίνεται πολιτική εκδήλωση», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενιζλί, ανέβηκε στη σκηνή και υποστήριξε ότι η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να τραγουδήσει, επειδή επιθυμούσε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ συμπλήρωσε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ότι «η κυρία πρέπει να αποχωρήσει από τα σύνορα της πόλης». Μάλιστα απευθύνθηκε στο κοινό της Τουρκίας λέγοντάς τους: «Δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας».

Η ανάρτηση της Δέσποινας Βανδή 

Σε ανάρτησή της στο Instagram η Δέσποινα Βανδή εξήγησε το τι πραγματικά συνέβη στο Τσεσμέ και με ποιον τρόπο οι Τούρκοι ήθελαν να μετατρέψουν τη συναυλία σε ένα πολιτικό event. 

«Με απόλυτο σεβασμό στο κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στην προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία μου, ανακοινώνω ότι για λόγους που έχουν σχέση με την απόκλειστική ευθύνη του Τουρκικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (το οποίο μονομερώς αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία δίνοντας της μία απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική διάσταση) δεν είναι δυνατή η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη εκδήλωση»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό