22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φόρουμ Δελφών – Πρωθυπουργός τoυ Μαυροβουνίου: «Η χώρα είναι υπερχρεωμένη»

Ειδήσεις Ελλάδα

O Πρωθυπουργός τoυ Μαυροβουνίου, Zdravko Krivokapic,φιλοξενήθηκε σε μία εφ’ολης της ύλης συζήτηση  στο πλαίσιο των συζητήσεων του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

O Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, είπε ότι στη χώρα του υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.  «Η χώρα είναι υπερχρεωμένη, έχει σημαντικό χρέος και αρκετά κοινωνικά θέματα να επιλύσει. Σε όλα αυτά έχει βέβαια προστεθεί και η πανδημία», είπε χαρακτηριστικά

.«Το Μαυροβούνιο είναι τουριστικός προορισμός,  συνεπώς βρίσκω αρκετές ομοιότητες με την Ελλάδα. Η πανδημία ωστόσο μείωσε τα έσοδά μας από τον τουρισμό πέρυσι. Συγκεκριμένα, δεν ξεπέρασαν το 15% των συνολικών κρατικών εσόδων. Κάνουμε φέτος μία προσπάθεια να τα αυξήσουμε και ελπίζουμε ότι ο στόχος που έχουμε θέσει για αύξηση τουλάχιστον 26%  σε σχέση με το 2019 που ήταν μία καλή τουριστική χρονιά, να είναι εφικτός», συμπλήρωσε. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας από τον Co-19, ότι ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα για την προστασία των επισκεπτών και ότι το 10% των ξενοδοχείων φέτος θα μετατραπούν σε co ξενοδοχεία. Τέλος, παρότρυνε όλους να επισκεφθούν φέτος το Μαυροβούνιο.

Το καλό σύστημα υγείας της χώρας, τα ελεγχόμενα ποσοστά μόλυνσης και ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα οδηγήσει σύμφωνα με τον κ. Krivokapic σε ανοσία του πληθυσμού κατά 65% το καλοκαίρι.

«Είμαστε πολύ προσηλωμένοι στο δρόμο για την ένταξή μας στην Ε.Ε.  Η προηγούμενη κυβέρνηση συζητούσε επί 9 χρόνια και κατάφερε να επιλύσει μόνο 3 από τα ζητήματα που αφορούν την ένταξή μας.  Για μας δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Ο δρόμος αυτός θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, ζητήματα που σχετίζονται με το κράτος δικαίου και τη διαφθορά, για τα οποία δεν είμαστε πολύ υπερήφανοι. Έχουμε ζητήσει από την Ε.Ε να μας θέσει ξεκάθαρους στόχους. Προσπαθούμε να ακολουθούμε τη μεθοδολογία που ορίζει η Ε.Ε αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς τη στήριξη του Κοινοβουλίου και της Δικαιοσύνης», είπε ο  Μαυροβούνιος πρωθυπουργός σε ερώτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην ενταξιακή της πορεία η χώρα του.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό