27.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Φωτογραφικά κλικ από τα πιο χρωματιστά σημεία της Ιταλίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλά μέρη στην Ιταλία διατηρούν την αυθεντικότητα και το χρώμα τους, δίνοντας ελπίδα στους κατοίκους της γείτονος χώρας.

Δεν είναι λίγα, μάλιστα, τα σημεία της ευρωπαιϊκής χώρας που χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα, μοιάζοντας να έχουν ξεπηδήσει από κάποιον πίνακα καρτποσταλικής ομορφιάς.

Ποζιτάνο

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην Ακτή Αμάλφι, στην περιοχή της Καμπανίας, στο ανατολικό τμήμα της Ιταλίας. Το Ποζιτάνο ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, ενώ με το πέρασμα των χρόνων έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο σικ θέρετρα ολόκληρης της Ευρώπης.

Τα παραδοσιακά κτίρια που σκαρφαλώνουν στην κορυφή ενός λόφου, με τα χαρακτηριστικά παστέλ χρώματά τους, και τα φιδογυριστά δρομάκια γύρω από τον βράχο, στα σημεία αναφοράς του.

Μπουράνο

Είναι γραφικό, μικροσκοπικό και πολύχρωμο. Βρίσκεται στην ίδια λιμνοθάλασσα με τη Βενετία και μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού. Ο λόγος για το νησί Μπουράνο, με την μικρή πόλη που μοιάζει σαν ένας πραγματικός πίνακας ζωγραφικής.

Στενά πολύχρωμα και πεντακάθαρα σοκάκια, ανθισμένες γλάστρες στα μπαλκόνια και πολύχρωμα παραδοσιακά σπιτάκια συνθέτουν την εικόνα αυτής της μικρής πόλης της Ιταλίας.

Τελάρο

Ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια στον κόλπο της La Spezia, στη Λιγουρία, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, με παραμυθένια ατμόσφαιρα, κτίρια σε παστέλ αποχρώσεις και πολύχρωμες παραδοσιακές βάρκες στο μικροσκοπικό λιμανάκι του.

Οφείλει το όνομά του σε ποιητές και λογοτέχνες, όπως ο Λόρδος Βύρων και ο D. H. Lawrence, ενώ η γραφικότητα του μεσογειακού αυτού τοπίου αποτέλεσε έμπνευση τόσο για Ιταλούς, όσο και για ξένους καλλιτέχνες.

Ατράνι

Το Atrani δεν είναι το πρώτο χωριουδάκι που έρχεται στο νου κατά το άκουσμα της ακτής Αμάλφι, στο νότιο τμήμα της χερσονήσου Sorrentine στην επαρχία της Καμπανίας, στην Ιταλία.

Παρόλο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Ποζιτάνο, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της χώρας για κοσμοπολίτικες διακοπές, το παραθαλάσσιο ψαροχώρι προσφέρει μια πραγματική εμπειρία σε όσους το επιλέξουν, καθώς παραμένει ανέγγιχτο ακόμα από τον μαζικό τουρισμό, αποτελώντας ένα από τα μυστικά διαμαντάκια της Ιταλίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό