21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φωτογράφισε την Τουρκία για την διπλή τραγωδία με μετανάστες στο Αιγαίο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις ξεκάθαρες ευθύνες της Τουρκίας με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού φέρνει στην πρώτη γραμμή η Αθήνα, λίγες ώρες μετά τη νέα διπλή τραγωδία που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Αιγαίο.

«Εκείνο που είναι αυτονόητο είναι ότι δεν φεύγουν από μόνα τους τα σκάφη από τα τουρκικά παράλια για να διασχίσουν το Αιγαίο (…) Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες -στην καλύτερη περίπτωση πλημμέλειας (…) τεράστιες ευθύνες των τουρκικών Αρχών για αυτή την τραγωδία» ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση.

Έμμεσες, αλλά σαφείς, ήταν οι αιχμές προς την Άγκυρα και του Πρωθυπουργού, κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο της Πράγας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τα τραγικά ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο, “φωτογραφίζοντας” ουσιαστικά τη στάση της τουρκικής ηγεσίας που αγνοεί επιδεικτικά τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε πραγματικά και με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και να εξαλείψουμε εντελώς τα δίκτυα διακινητών που εκμεταλλεύονται αθώους ανθρώπους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό