22.6 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιές: Καλύτερη η κατάσταση στη Μήλο – Χωρίς ενεργά μέτωπα σε Σέρρες και Ασπρόπυργο

Ειδήσεις Ελλάδα

Καλύτερη είναι η κατάσταση στη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (18/6) στη Μήλο, με την Πυροσβεστική να αναφέρει πως το πύρινο μέτωπο είναι σε ύφεση.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ζεφύρια, ενώ ήταν τέτοια η έντασή της που εστάλη μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 στους κατοίκους της περιοχής καλώντας όσους βρίσκονται στην παραλία Τσιγκράδο να απομακρυνθούν προς Προβατά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αργά το βράδυ της Τρίτης ξέσπασε και μία νέα φωτιά στον ΧΥΤΑ Μήλου στην περιοχή Φιρλίγκος, με την Πυροσβεστική να σημειώνει πως δεν εμπνέει ανησυχία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση και των τελευταίων εστιών της πυρκαγιάς στη Νιγρίτα Σερρών που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης και καίει αγροτοδασική έκταση. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να τη θέσουν αργά το απόγευμα υπό μερικό έλεγχο αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους. Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ένα άτομο που συνελήφθη για τη φωτιά στη Νιγρίτα.

Στον Ασπρόπυργο, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Σοφό. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιά σήμερα Τετάρτη (19/6)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Τετάρτη (19/6) σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς επιπέδου 4 για την Τετάρτη προβλέπεται στις παρακάτω περιοχές:

Κεντρική και Νότια Εύβοια

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό