32.7 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Φωτιά τώρα στα Βίλια – Σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς ξέσπασε εστία φωτιάς στην περιοχή Βίλια της Αττικής το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουλίου.

Στην περιοχή επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν προκλήθηκε εξ αιτίας της ισχυρής κεραυνικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Προειδοποιήσεις για κεραυνούς από την ΓΓΠΠ

Στο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική. Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Μάλιστα, όπως προειδοποιεί σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας «μπορεί να βρέχει ακόμα και 40 χιλιόμετρα μακριά σας αλλά μπορεί να σας χτυπήσει κεραυνός». Σημειώνει πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν μετά τις 21:00 το βράδυ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Σήμερα μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους. Προσπαθήστε να έχετε γύρω σας κτίρια αν είστε έξω ή μέσα στο αμάξι. Η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακριά σας (μην βρέχει πάνω από το κεφάλι σας) και να σας χτυπήσει κεραυνός.

Μετά τις 21.00 σήμερα θα είμαστε ασφαλείς».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό