25.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά στον Πλατανίτη στη Ναύπακτο – Μηνύματα από το 112 για εκκένωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, μεταξύ Αντιρρίου και Ναυπάκτου.

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς. Η ένταση των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή έχει μειωθεί και αυτό συμβάλει ευνοϊκά στις προσπάθειες κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, ο οποίες επιχειρούν από ξηράς και από αέρος.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Πλατανίτης Ναυπακτίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική περιοχή.

Για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει στην περιοχή η Ιόνια οδός και ο δρόμος Αντιρρίου – Ναυπάκτου.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί με πυροσβέστες που έχουν μεταβεί στην περιοχή από την Πάτρα και το Αίγιο. Συνολικά επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για τον συντονισμό των εναερίων μέσων. Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».. Την επιχείρηση εποπτεύει ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Νίκος Ρουμελιώτης.

Πέρα από τα επίγεια μέσα, μάχη με τις φωτιές δίνουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, που πραγματοποιούν ρίψεις, με στόχο να περιορίσουν το μέτωπο.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Πλατανίτη Ναυπακτίας . Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 25, 2024

Όλοι όσοι βρίσκονται στον Άνω Πλατανίτης καλούνται να απομακρυνθούν προς Ναύπακτο, αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα, ενώ στο δεύτερο ζητείται από τους να ανθρώπους που βρίσκονται σε Μολύκρειο και Φραγκέικα να απομακρυνθούν προς Αντίρριο.

NafpaktiaNews

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό