27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Φωτιά στον Μαραθώνα: Η στιγμή που το drone εντοπίζει το πύρινο μέτωπο – «Σε 20′ είχε ελεγχθεί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι της Δευτέρας (8/7) για πυρκαγιά που ξέσπασε στον Μαραθώνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 12:40 και στο σημείο επιχείρησαν 34 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και οκτώ οχήματα ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, χάρη στην άμεση κινητοποίηση τόσο των ενάεριων όσο και τον επίγειων δυνάμεων, το μέτωπο οριοθετήθηκε μέσα σε μόλις 20 λεπτά και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο X (πρώην twitter) ο Βασίλης Κικίλιας, καταγράφεται η εικόνα από το κέντρο επιχειρήσεων τη στιγμή που ξεσπά η πυρκαγιά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται η επιχείρηση κατάσβεσης του πρώτου ελικοπτέρου που φτάνει στο σημείο.

«Βλέπουμε την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Ξηρασία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και μια σπίθα σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Κάνω έκκληση στους πολίτες για μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπευθυνότητα» έγραψε στην ανάρτηση του ο Βασίλης Κικίλιας.

Βλέπουμε την έναρξη της #πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση.

Οι… pic.twitter.com/qwQmTqfZmn

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) July 8, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό