31.6 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Φωτιά στη Σταμάτα: Στο κυνήγι των εμπρηστών η Αστυνομία – Συγγενής 45χρονου: «Είναι δολοφόνοι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοβαρές καταστροφές προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιουνίου όπως ανέφερε η δήμαρχος Διονύσου στο Action24, Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Μαϊχόσογλου δήλωσε «Γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού. Επιχειρούν και Canadair και ελικόπτερα Eriksson. Κάνουμε μια αποτίμηση με τις καμένες κατοικίες για να παραπέμψουμε τον κόσμο αντίστοιχα».

Για τις καταγγελίες που αναφέρθηκαν από κατοίκους σχετικά με τις εκρήξεις από γκαζάκια που ακούστηκαν τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, η κ. Μαϊχόσογλου ανέφερε «Μας έχουν μεταφέρει αυτή την πληροφορία όπως επίσης ότι έχουν γίνει δυο συλλήψεις ατόμων οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι συλλήψεις έγιναν τώρα το πρωί».

Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές πηγές, οι πληροφορίες ότι οι συλλήψεις συνδέονται με εμπρησμό και το ξέσπασμα της φωτιάς δεν επιβεβαιώνονται.

Για τις καταστροφές που υπέστησαν τα σπίτια, η Μαϊχόσογλου ανέφερε «Έχουν αποτυπωθεί 6 κατεστραμμένα σπίτια στην περιοχή, πάνω από την Αμυγδαλέζα» ενώ για τις εικόνες που κατέγραψαν τα drones που πετούσαν πάνω από τη φλεγόμενες περιοχές είπε «Εντόπισαν 2-3 εστίες τουλάχιστον. Από Αμυγδαλέζα, Σταμάτα έως το παλιό γήπεδο της Ροδόπολης. Ενεργοποιήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα».

Όσον αφορά στην πρόνοια που θα δοθεί σε όσους τα σπίτια υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή, η κ. δήμαρχος ανέφερε «Οι κάτοικοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο στη Δροσιά και για οτιδήποτε άλλο θα βρισκόμαστε στη διάθεσή τους».

«Οι εμπρηστές είναι δολοφόνοι»

Σοκαρισμένη και χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί είναι η εξαδέλφη του άτυχου 45χρονου που υπέστη ανακοπή το μεσημέρι της Κυριακής μόλις ξέσπασε η φωτιά. 

«Αυτοί που συνελήφθησαν αν όντως το έχουν κάνει δεν είναι εγκληματίες μόνο για αυτό αλλά και δολοφόνοι. Ο ξαδερφός μου με τη φωτιά έπαθε ανακοπή και πέθανε. Είναι δολοφόνοι όχι μόνο για το δάσος, για την αναπνοή μας, έχουν σκοτώσει άνθρωπο και χρειάζεται να τιμωρηθούν για αυτό» είπε στην κάμερα του Action24.

Όσον αφορά στον άτυχο 45χρονο η ίδια προσέθεσε «Με τη φωτιά και με ό,τι συνέβη, εν ριπή οφθαλμού, γέμισε ο τόπος καπνούς. Προσπαθούσε να τη σβήσει όσο γίνεται και να βοηθήσει και έπαθε ανακοπή. Οπότε αυτοί που έκαναν αυτό πρέπει να τιμωρηθούν ως δολοφόνοι ανθρώπου. Βοηθούσε πάντα. Ήταν από τα παιδιά που πρόσεχε την περιοχή και έδινε την ψυχή του γιατί είμαστε χρόνια εδώ. Και με όλες τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει εδώ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό