28.4 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Φωτιά στη Ριτσώνα: Εκκενώθηκε η δομή φιλοξενίας – 377 άτομα μεταφέρθηκαν στη Μαλακάσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στη Ριτσώνα, με την Πυροσβεστική να προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο από το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Η επιχείρηση κατάσβεσης αναμένεται διαρκέσει αρκετές ώρες ακόμη καθώς στο σημείο που έχει ξεσπάσει φωτιά υπάρχει εύφλεκτο υλικό, κάτι το οποίο δυσκολεύει το έργο της Πυροσβεστικής.

Μάλιστα εξαιτίας της φωτιάς, η οποία ξεκίνησε από χωράφι ακριβώς δίπλα σε εργοστάσιο, 377 άτομα από τη δομή της Ριτσώνας μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Μαλακάσα.

Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Ριτσώνας, καθώς καίγονται διάφορα υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο ενός εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνονται τα εξής: «Η Παπουτσάνης ενημερώνει ότι οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της στη Ριτσώνα δεν βρίσκονται σε κίνδυνο από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε παρακείμενη τοποθεσία. Η εταιρία συνεργάζεται με το Πυροσβεστικό Σώμα, τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία, αναγνωρίζοντας και ευχαριστώντας τους για την άμεση επέμβαση και προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς».

Σημειώνεται πως το μεσημέρι ενεργοποιήθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω της επικινδυνότητας των καπνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό