27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά στην Ύδρα: Μετατέθηκαν στελέχη της Πυροσβεστικής για παραλείψεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Με «δυσμενή» μετάθεση τιμωρήθηκαν διά της μετακίνησης δύο στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σε άλλες θέσεις από εκείνες που υπηρετούσαν, εξαιτίας της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για την φωτιά της 21ης Ιουνίου 2024 στην Ύδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετακινήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία καθώς κι ακόμη ένα στέλεχος της ΔΑΕΕ σε άλλο πόστο για τους ίδιους λόγους.

Όπως αναφέρουν πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, «προς διερεύνηση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων δια ενεργειών ή/και παραλείψεων των ανακριτικών πυροσβεστικών υπαλλήλων που επελήφθησαν του συμβάντος. Ενδεχόμενη άσκηση ποινικών διώξεων από την αρμόδια δικαστική αρχή σε βάρος πυροσβεστικών υπαλλήλων εξυπακούεται ότι θα επιφέρει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

Η φωτιά που απείλησε την Ύδρα

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε κόλπο στο νησί της Ύδρας το βράδυ της 21ης Ιουνίου και κατέκαψε 300 στρέμματα πευκοδάσους, ενώ αν δεν υπήρχε έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και δεν ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες, θα απειλούνταν ευθέως ο οικισμός του νησιού που βρίσκεται πίσω από το λόφο που κάηκε. 

Μάλιστα, η έρευνα της υπόθεσης έχει πάρει διαφορετική τροπή, από την αρχική εκτίμηση, καθώς στο κάδρο των ευθυνών έχουν μπει οκτώ επιβαίνοντες πελάτες που είχαν νοικιάσει το σκάφος «Περσεφόνη». 

Μετά την απόφαση για προφυλάκιση του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου της θαλαμηγού «Περσεφόνη», οι οποίοι ελέγχονται ως υπαίτιοι για την εκδήλωση της φωτιάς, ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά και εναντίον των 8 επιβατών του σκάφους από το Καζακαστάν, οι οποίοι ωστόσο έφυγαν από την Ελλάδα με ιδιωτικό αεροσκάφος ώρες μετά το συμβάν και πριν καταθέσουν στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην πρόκληση εμπρησμού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό