28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά στην Ηλεία: Σε κέντρα φιλοξενίας όσοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν όσοι από τους κατοίκους των περιοχών που απομακρύνθηκαν λόγω της φωτιάς στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.

«Πολύ δύσκολη κατάσταση, κινδυνεύουν 4 χωριά»

Ο Δήμαρχος Πύργου, Ευστάθιος Καννής, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής(21/6) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 σχετικά με τη φωτιά στην Ηλεία, υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν τέσσερα χωριά.

«Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κινδυνεύουν τέσσερα χωριά, Μυρτιά, Χανάκια, Αλποχώρι και λιγότερο Σκαφιδιά Ηλείας» είπε αρχικά ο κ. Καννής για την εξέλιξη της φωτιάς στην Ηλεία.

«Επειδή υπάρχει ένας νεκρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ιδιωτικό μέσο, από την επικοινωνία που είχα με τον διοικητή του νοσοκομείου, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για αναρρόφηση τροφής, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής» συνέχισε για τον νεκρό στην Ηλεία.

«Υπάρχει κίνδυνος για Μυρτιά, Χανάκια, Αλποχώρι αλλά νομίζω ελέγχεται η κατάσταση και νομίζω πως δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις. Οι Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις είναι παρούσες» κατέληξε για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό