28.2 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Φωτιά στην Ανάβυσσο: «Προκλήθηκε από εργασίες» απαντά ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπό έλεγχο τέθηκε, μετά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας,η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα του Δήμου Λαυρεωτικής, στο ύψος του ΚΤΕΟ προς Ανάβυσσο το πρωί του Σαββάτου (29/6).

Η φωτιά στη Φέριζα Κερατέας οριοθετήθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 48 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 17 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στις 09:18 στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Φέριζας και του Ολύμπου με την οδηγία να απομακρυνθούν προς Παλαιά Φώκαια.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού, Σταύρος Πετρόπουλος, «η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες σε ιδιοκτησία και ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 6 μποφόρ και οι Αρχές έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω των ισχυρών ανέμων για πρόκληση πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο. Η φωτιά στη Φέριζα Κερατέας οριοθετήθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικής, εθελοντών και πολιτικής προστασίας, χρειάστηκε να εκκενωθεί και το ίδρυμα “Η Αργώ”».

Λόγω της πυρκαγιάς, υπήρξε νωρίτερα εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αιγιάλειας, από το ύψος της οδού Δάφνης έως την οδό Αριστοδίκου και στην οδό Αριστοδίκου από τη Λ. Αναβύσσου.

«Κόκκινος» συναγερμός και στην Αττική

Υπενθυμίζεται πως σήμερα και αύριο οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, καθώς ευνοούν το ενδεχόμενο πυρκαγιάς καθώς οι άνεμοι σε κάποιες περιοχές της χώρας θα έχουν ριπές μέχρι και 100 χλμ την ώρα.

Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/06 τοπικά θα φτάσουν τα 90 km/h, ενώ στη Νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτονεύουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό