27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά σε θέατρο στο κέντρο της Αθήνας: Απεγκλωβίστηκαν 10 άτομα – Πυκνός καπνός στην περιοχή

Ειδήσεις Ελλάδα

Φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ξημερώματα προς Πέμπτη (25.7.2024) στο θέατρο Broadway στο κέντρο της Αθήνας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που πραγματοποίησαν απεγκλωβισμούς κατοίκους και έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ωστόσο έντονος είναι ο καπνός μέχρι αυτήν την ώρα.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από κατοίκους της οδού Αγίου Μελετίου για πυκνό καπνό να βγαίνει από τη στοά του Θεάτρου και σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, επρόκειτο για φωτιά που ξεκίνησε από υπόγειο χώρο συνάθροισης (καφέ), που βρίσκεται εντός της ιστορικής στοάς.

Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα, οι οποίοι ζήτησαν ενισχύσεις, καθώς μόλις έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά είχε λάβει διαστάσεις στον υπόγειο χώρο, ενώ οι καπνοί είχαν «πνίξει» την πολυκατοικία που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη στοά.

Στο σημείο βρέθηκαν να επιχειρούν τελικά 32 πυροσβέστες με 8 οχήματα της Πυροσβεστικής, ένα εξ αυτών κλιμακοφόρο – δηλαδή με σκάλα, ενώ οι πυροσβέστες είχαν αρχίσει να κατεβάζουν κόσμο από τον ημιώροφο και τον πρώτο όροφο, χρησιμοποιώντας σκάλες στα μπαλκόνια. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Ταυτόχρονα, πολυάριθμη αστυνομική δύναμη έκλεισε την Αγίου Μελετίου, στο τμήμα από την Πατησίων έως την Γ’ Σεπτεμβρίου.

Γύρω στις 6:30 το πρωί η φωτιά είχε περιοριστεί με τον καπνό να είναι ακόμα έντονος στο σημείο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό