22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Φωτιά σε ηλεκτρικό φορτηγό στις ΗΠΑ έφερε χάος σε αυτοκινητόδρομο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το National Transportation Safety Board (Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας Μεταφορών) των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι οι πυροσβέστες της Καλιφόρνια χρησιμοποίησαν περίπου 190.000 λίτρα νερού, για να σβήσουν μια πυρκαγιά σε ένα Tesla Semi (τράκτορας) τον περασμένο μήνα.

Το ηλεκτρικό φορτηγό είχε ένα ατύχημα στο Interstate 80 στη Βόρεια Καλιφόρνια και τυλίχθηκε στις φλόγες. Η πυρκαγιά έφτασε τους 1.000 βαθμούς Κελσίου, η αστυνομία έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο για 16 ώρες, ενώ στο σημείο έφτασε και το FBI.

Δείτε πόσο μεγάλες είναι οι μπαταρίες στο δάπεδο του φορτηγού της Tesla

Το φορτηγό οδηγούσε ένας υπάλληλος της Tesla και κατευθυνόταν από το Λίβερμορ της Καλιφόρνια στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σπαρκς της Νεβάδα, σύμφωνα με το Associated Press. Το φορτηγό «βγήκε» από το δρόμο στο Emigrant Pass, 112χλμ έξω από το Σακραμέντο. Ο τράκτορας χτύπησε σε δέντρο, γλίστρησε σε μια πλαγιά και σταμάτησε πάνω σε άλλα δέντρα.

Ο οδηγός βγήκε χωρίς τραυματισμό από το όχημα, αλλά η τεράστιες μπαταρίες ιόντων λιθίου ανεφλέγησαν. Όπως αντιλαμβάνεστε μία μπαταρία, που καίγεται στη μέση μιας δασικής περιοχής στην Golden State είναι συνταγή για καταστροφή.Αμέσως κλήθηκαν τα αεροσκάφη της πυροσβεστικής, που έριξαν επιβραδυντικό υγρό γύρω από το φλεγόμενο φορτηγό για να περιορίσουν τη φωτιά. Στη συνέχεια έσβησαν τη φωτιά με εναέριες και επίγειες ρίψεις 190.000 λίτρων νερού.

Ο Nolan Heil, αρχηγός του τάγματος της Cal Fire, (τμήμα πυροσβεστικής της Καλιφόρνια) δήλωσε στο κανάλι 3 KCRA ότι η πυρκαγιά δημιούργησε και τοξικό νέφος. Ευτυχώς δεν υπήρχαν κατοικίες κοντά γιατί έπρεπε να εκκενωθούν.

Ακόμη οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ εξακολουθούν να μην έχουν μία σταθερή μέθοδο κατάσβεσης πυρκαγιών ηλεκτρικών οχημάτων. Απλώς θα αφήσουν την μπαταρία να καεί και ρίχνουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό πάνω της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό