16.4 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Φρέντι Μπελέρης: Αυταρχική η διοίκηση Ράμα – Θέλει να απομακρύνει την Αλβανία από την ΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ορκωμοσία του ως ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο παραχώρησε στο Action24 το μεσημέρι της Τρίτης ο Φρέντι Μπελέρης.

Ερωτηθείς από τον Νίκο Υποφάντη και τη Ντόρα Κουτροκόη για τις προτεραιότητές του στο ευρωκοινοβούλιο ο κ. Μπελέρης τόνισε ότι θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες της ΝΔ και του ΕΛΚ δίνοντας έμφαση στο κράτος δικαίου και τι γίνεται με τις υπό ένταξη στην ΕΕ χώρες καθώς πρέπει να σέβονται απαρέγκλιτα τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ερωτηθείς για την Αλβανία είπε ότι πρέπει να κάνει πολλά για να γίνει κράτος δικαίου ενώ κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι φυλακίζει όσους δεν μπορεί να κερδίσει με τις εκλογές ενώ το δικαίωμα του εκλέγεις και του εκλέγεσθαι δεν είναι σεβαστό όπως δεν γίνονται σεβαστά το τεκμήριο της αθωότητας και η διάκριση των εξουσιών. «Πρέπει να κάνει πολλά η Αλβανία προκειμένου να θεωρηθεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας» τόνισε.

Είπε ότι θα επιστρέψει στην Αλβανία καθώς την Κυριακή το μεσημέρι πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές. Ερωτηθείς για τον Έντι Ράμα αναφέρθηκε σε αλβανικές φωνές που εκτιμούν ότι ο στόχος του μπορεί να είναι να απομακρύνει την Αλβανία από την ΕΕ. «Δεν ξέρω αν θέλει την ευρωπαϊκή πορεία. 12 χρόνια δεν έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση». «Είναι πιο κοντά στο μοντέλο Πούτιν, Ερντογάν, Όρμπαν. Έχει αυταρχικό τρόπο διοίκησης και αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι όλοι ευρωβουλευτές τού μίλησαν με αγάπη και συμπόνοια ενώ ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, τους κυρίους Κεφαλογιάννη, Κούλογλου και Νίκο Παπανδρέου οι οποίοι -όπως είπε- στήριξαν το θέμα του ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν θέλει να είναι μονοθεματικός και καθώς το θέμα του οδεύει προς τη λύση του και ότι ο ίδιος θα ασχοληθεί με πολλά θέματα εστιάζοντας στον σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Για όλους τους Έλληνες της μειονότητας ο κ. Μπελέρης τόνισε ότι από σήμερα θα έχουν έναν άνθρωπο να θέτει τα ζητήματά τους και να τους προστατεύει στην Ευρώπη καθώς αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας φτωχύνει και να μας αναγκάσει να πάμε στην μετανάστευση. Οι Έλληνες της Χιμάρας είναι το πιο προοδευτικό κομμάτι της Αλβανίας. Ο ελληνισμός είναι οικουμενικός και πρέπει να σταματήσουν να ποδοπατάνε τα δικαιώματά μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό