21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φουτουριστικό τζιπ με το βλέμμα στην πανδημία από την Hyundai

Ειδήσεις Ελλάδα

Το concept car της Hyundai είναι ένα ακόμη δείγμα της επόμενης μέρας στον τομέα της αυτοκίνησης.

Την δική της πρόταση στα αποκαλούμενα concept cars παρουσίασε η Hyundai. Πρόκειται για ένα SUV με εντυπωσιακό σχεδιασμό και πρωτοποριακή κατασκευή όσον αφορά τουλάχιστον τα υλικά από τα οποία αποτελείται. Το SEVEN Concept όπως ονομάζεται το όχημα είναι όπως η πλειοψηφία όλων των οχημάτων αυτής της κατηγορίας ηλεκτρικό και με τεχνολογία αυτόνομης κίνησης. Αν ο κάτοχος του οχήματος το επιθυμεί μπορεί να το οδηγήσει ο ίδιος με χειριστήριο (joystick) που είναι μάλιστα αποσπώμενο ώστε να διατηρείται η αυτόνομης κίνησης αισθητική του χώρου.

Η είσοδος στο όχημα γίνεται από την δεξιά πλευρά του οχήματος με τις πόρτες να ανοίγουν αυτόματα μόνες τους και να μην διαθέτουν μεσαία κολώνα έτσι ώστε να δημιουργείται ένα μια ευρύχωρη και άνετη είσοδος/έξοδος για τους επιβάτες. Στην  καμπίνα του οχήματος υπάρχει μεγάλος ημικυκλικός καναπές καθώς και άνετες πολυθρόνες οι οποίες μπορούν είτε να μετακινηθούν ανάλογα με την διαμόρφωση του χώρου που επιθυμούν οι επιβάτες.

Μπορούν έτσι να κάνουν όλοι μαζί κάποια δραστηριότητα για να περάσει η ώρα τους ευχάριστα όσο διαρκεί η διαδρομή, να γευματίσουν κ.α. Μέσα στο όχημα υπάρχει μικρό ψυγείο και στην ηλιοροφή είναι τοποθετημένη μια μεγάλη οθόνη που είτε προβάλει οπτικοακουστικό υλικό που επιθυμούν οι επιβάτες είτε προβάλει κάποιο φόντο που δημιουργεί ευχάριστο περιβάλλον στο εσωτερικό του οχήματος.

Οι δημιουργοί του οχήματος έλαβαν υπόψη τους την σημερινή συγκυρία και προσέθεσαν σε αυτό μια σειρά από στοιχεία που συνδέονται με την παροχή υπηρεσιών υγιεινής στους επιβάτες. Υπάρχει μια παπουτσοθήκη και άλλοι αποθηκευτικοί χώροι που αποστειρώνονται ενώ μετά την έξοδο των επιβατών από το όχημα ενεργοποιείται ένας φωτισμός με υπεριώδη ακτινοβολία UVC που εξοντώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Επιπλέον η καμπίνα του οχήματος στο εσωτερικό της αποτελείται από μπαμπού, και αντιβακτηριακούς τύπους υλικών (υφάσματα, πλαστικά) για να διασφαλίζεται ότι όλες οι επιφάνειες παραμένουν στο μέγιστο δυνατό επίπεδο καθαρές συνεχώς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό