22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φουτουριστικό ηλεκτρικό SUV με εντυπωσιακή σχεδίαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Kia εμπλουτίζει με γρήγορους ρυθμούς την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, παρουσιάζοντας μετά το μεγάλο EV9 ένα ακόμα SUV με την ονομασία EV5. 

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο το οποίο όμως είναι πολύ κοντά σε μία τελική εκδοχή του μοντέλου, από το οποίο μάλλον θα προκύψουν μεγαλύτερες και μικρότερες εκδόσεις.
Η σχεδίαση του ακολουθεί τα χνάρια του EV9 και όχι του πιο φουτουριστικού EV6, με μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες ή τα πολύ εντυπωσιακά καθίσματα.

Αυτά βέβαια είναι πολύ πιθανόν να μην φθάσουν στο μοντέλο παραγωγής, όμως ως πρωτότυπο το EV5 εντυπωσιάζει και δείχνει την εξαιρετική σχεδιαστική φόρμα στην οποία βρίσκεται αυτή την εποχή η κορεάτικη εταιρία.

Από πλευράς διαστάσεων θα βρει απέναντί του μοντέλα όπως τα Nissan Ariya, VW ID. 4 κ.α. Λογικά το EV5 θα βασίζεται στην E-GMP πλατφόρμα.

Το EV5 προορίζεται κυρίως για την αγορά της Κίνας όπου θα λανσαριστεί από του χρόνου. Το πιο πιθανό είναι να το δούμε αργότερα, μέσα στο 2024, να κυκλοφορεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Βόρεια Αμερική.

Όσο για την τιμή του, η εταιρία σημειώνει ότι θα είναι κάτω από τις 45.000 ευρώ στην Ευρώπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό