14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φουτουριστική μάσκα κατά του κορωνοϊού από τον Will.i.am

Ειδήσεις Ελλάδα

O αμερικανός τραγουδιστής Γουίλιαμ Άνταμς που είναι ευρύτερα γνωστός ως Will.i.am δημιούργησε το πολύ πετυχημένο συγκρότημα Black Eyed Peas και στην συνέχεια ακολούθησε μια εξίσου πετυχημένη σόλο καριέρα.

Είναι επίσης πολύ γνωστός για την ενασχόληση του με την αιχμή της τεχνολογίας την οποία χρησιμοποιεί τόσο στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες όσο και στην προσωπική του ζωή. Έχει ιδρύσει δική του εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης ενώ η Intel του έχει δώσει διευθυντική θέση στον τμήμα καινοτομίας της εταιρείας.

Ο 46χρονος καλλιτέχνης ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει στην αγορά μια νέα προηγμένη τεχνολογικά μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό. Ο Will.i.am συνεργάστηκε στην δημιουργία της μάσκας με την Honeywell, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ στον τομέα του αεροδιαστήματος, της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών καθώς και την δημιουργίας προηγμένων υλικών και διαφόρων προϊόντων προστασίας.

Η μάσκα που ονομάζεται HUPERMASK, φέρνει στο νου από το Star Wars και την μάσκα του Νταρθ Βέιντερ αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς της συνδυάζει την απόλυτη προστασία από τον κορωνοϊό με χρήσιμες υπηρεσίες στον χρήστη της.

Η μάσκα διαθέτει φίλτρα τύπου HEPA που θεωρούνται τα πλέον αποτελεσματικά στην κατακράτηση και απομάκρυνση σωματιδίων και μικροβίων από τον αέρα και χρησιμοποιούνται σε διαφόρων ειδών συσκευές. Διαθέτει επίσης ανεμιστηράκια τριών ταχυτήτων με τα οποία ανανεώνεται ο αέρας και διευκολύνεται η αναπνοή. Προσαρμόζεται στο πρόσωπο του χρήστη του καλύπτοντας όλη την περιοχή από τα μάτια και κάτω.

Η μάσκα ενσωματώνει τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης Bluetooth ώστε ο χρήστης να κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής. Η μάσκα έχει μαγνητική θήκη για ακουστικά και ενσωματώνει τεχνολογία μείωσης του θορύβου ώστε ο χρήστης της να μπορεί πραγματοποιεί άνετα τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ή να ακούει μουσική αν βρίσκεται σε εξωτερικό περιβάλλον. Μια φουτουριστική πινελιά των σχεδιαστών της μάσκας είναι τα λαμπάκια LED που προσέθεσαν σε αυτή.

Ο Will.i.am ανακοίνωσε ότι η μάσκα θα ξεκινήσει από τις 8 Απριλίου να πωλείται στην τιμή των 299 δολαρίων. Να σημειωθεί πάντως ότι η αρμόδια Αρχή των ΗΠΑ (FDA) δεν έχει εγκρίνει ακόμη την μάσκα αυτή ως πιστοποιημένο προϊόν κατά του κορωνοϊού αλλά έχει εκδώσει μια σύσταση ότι σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης και ελλείψει εναλλακτικής λύσης μπορεί κάποιος να την χρησιμοποιήσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό