20.6 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Φουσκώνουν τα ποσοστά, φουντώνει ο πόλεμος στα δεξιά της ΝΔ – Ανεβάζει τους τόνους ο Μητσοτάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον πόλεμο στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας να φουντώνει και την κυβέρνηση να έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους προς την «Ελληνική Λύση» και τη «Φωνή της Λογικής», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε ένα ακόμη ένα χτύπημα προς την ίδια κατεύθυνση. «Δεν θα γυρίσουμε ποτέ στο 2010», ήταν η βολή που ενεργοποιήθηκε, από την εκδήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης για το παραγωγικό μοντέλο, με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και προς τα δυο στρατόπεδα.

Φουσκώνουν τα ποσοστά, «φουντώνει» ο πόλεμος 

Ένα μήνυμα, που δείχνει ότι η στρατηγική του Μαξίμου θέλει να απενεργοποιήσει τους μαγνήτες που βάζουν Βελόπουλος και Λατινοπούλου στη δεξιά ψήφο, εκτός από την πατριωτική ατζέντα και με την οικονομία. «Μου κάνει εντύπωση, πώς ορισμένοι επιμένουν, στις συγκρίσεις τις οποίες κάνουν ως προς τα οικονομικά στοιχεία, να εξακολουθούν να θέτουν ως έτος σύγκρισης το 2010 και να λένε: «πότε θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν το 2010;». Χωρίς να θυμούνται ότι αυτή η ευημερία την οποία ζούσαμε πριν ακριβώς τη χρεοκοπία ήταν μια επίπλαστη ευημερία, ήταν μια ευημερία η οποία στηριζόταν πρωτίστως σε δανεικά και η οποία τελικά οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος χωρίς να τον κατονομάσει, στόχευσε κυρίως προς τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ.Βελόπουλος, άλλωστε, είχε επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον «πρωθυπουργό αλχημιστή», γιατί είχε αναδείξει στην κυριακάτικη ανασκόπηση τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την αύξηση του Α.Ε.Π. «Η σκληρή οικονομική αλήθεια είναι ότι μετά από 14 χρόνια θυσιών και μαρτυρίου, το «ΑΕΠ Μητσοτάκη» δεν έχει καταφέρει να φτάσει το αντίστοιχο του 2010!», είχε γράψει στην πλατφόρμα «Χ», ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Με τα βέλη του, στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Βελόπουλος, έβαζε στο στόχαστρο εκτός από τους «πρωθυπουργούς-αλχημιστές» και «τα δεκανίκια τους στις επόμενες εκλογές», φωτογραφίζοντας, την Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Μετά την κατάθεση της αγωγής εναντίον του, από την Πρόεδρο της Φωνής της Λογικής, ο Κυριάκος Βελόπουλος, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου, υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία: «Βρίζει και συκοφαντεί αισχρά (μαζί με όλο το σύστημα Μητσοτάκη )ενα δεκανίκι τους, με σκοπό να του δώσουν πολιτικη οντότητα!». Την ίδια στιγμή πάντως στη δημοσκόπηση της Alco, για τον Alpha, η πρόθεση ψήφου, δείχνει Ελληνική Λύση και Φωνή της Λογικής, να ανεβάζουν ισόποσα, κατά 0,4%, τα ποσοστά τους σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα. Η Ελληνική Λύση, παραμένει στην τρίτη θέση με 9,3%, ενώ τη Φωνή Λογικής βρίσκεται, με 4,1%, πάνω από τη Νίκη του Δημήτρη Νατσιού.

Tα μάτια και στους βουλευτές της ΝΔ 

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως, δεν ασχολούνται μόνο με τον εμφύλιο στη δεξιά πολυκατοικία, αλλά έχουν στραμμένες τις κεραίες τους και προς την κινητικότητα που εξακολουθεί να καταγράφεται στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Παρότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι φημολογίες που ήθελαν να κατατίθεται επίκαιρη ερώτηση για τα εθνικά θέματα, η προσοχή είναι στραμμένη αφενός στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με γαλάζιους βουλευτές στην αίθουσα 151 της Βουλή και αφετέρου στα μηνύμα που εκπέμπουν αρκετοί από όσους συμμετείχαν στην περιβόητη κίνηση των «11».

Ένας εξ’αυτών ο Γιώργος Βλάχος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, απέρριψε τον χαρακτηρισμό αντάρτης, αλλά υποστήριξε ότι εξακουλουθεί να έχει απορίες για τα κόκκινα δάνεια. Ο κ. Βλάχος μάλιστα επανάλαβε την προειδοποίηση που είχε απευθύνει προς την ηγεσία του κόμματος, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας μετά τις ευρωεκλογές ότι η θετική του ψήφος δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, «ούτε σε ψηφοφορίες για νομοσχέδια, ούτε και για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Τη σκυτάλη από τον κ. Βλάχο πήρε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος μιλώντας στο Action24, επέμεινε στο μέτωπο που άνοιξε με τον υπουργό Περιβάλλοντος για το χρηματιστήριο της ενέργειας, ζητώντας ” να υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές” αλλά και παρέμβαση της κυβέρνησης προς τους παρόχους ενέργειας. Ο κ. Κακλαμάνης όμως αμφισβήτησε τη στρατηγική του κέντρου, υποστηρίζοντας ότι “δεν είναι ιδεολογία αλλά επάγγελμα”, ενώ ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για μια συνάντηση με τους δυο πρώην πρωθυπουργούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό