25.5 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Φουρτούνες εν όψει για την Stellantis

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis βρίσκεται αντιμέτωπη με την αύξηση των αποθεμάτων απούλητων αυτοκινήτων, με τις πωλήσεις στις ΗΠΑ να μειώνονται κατά 16% το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Οι εταιρείες Jeep, Ram, Chrysler και Dodge σημείωσαν σημαντική πτώση και η ζήτηση συνεχίζει να εξασθενεί.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Stellantis σχεδιάζει να προσφέρει μεγαλύτερες εκπτώσεις στα μοντέλα του 2024 και παλαιότερα και να μειώσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που αποστέλλονται στους αντιπροσώπους των ΗΠΑ κατά 200.000 το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η Stellantis είχε αρχικά ως στόχο να περιορίσει τα αποθέματα σε 330.000 οχήματα μέχρι τις αρχές του 2025, αλλά τώρα θέλει να επιτύχει αυτόν τον στόχο μέχρι το τέλος του 2024.

Η εταιρεία ρίχνει την ευθύνη στις παγκόσμιες προκλήσεις της βιομηχανίας και τον αυξημένο ανταγωνισμό από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι Alfa Romeo Giulia, Stelvio και Fiat 500e είναι μεταξύ των μοντέλων με τις χαμηλότερες πωλήσεις, με τους εμπόρους να επιθυμούν να ξεφορτωθούν το πλεονάζον απόθεμα.

Σε οικονομικό επίπεδο, η Stellantis αναθεώρησε τις προοπτικές της για το 2024, μειώνοντας την πρόβλεψη για το περιθώριο λειτουργικού κέρδους στο 5,5%-7%.

Μια αναμενόμενη θετική βιομηχανική ταμειακή ροή έχει πλέον αναθεωρηθεί σε ζημία 5 έως 10 δισ. ευρώ.

Εν μέσω της αναταραχής, το Εθνικό Συμβούλιο Εμπόρων της Stellantis επέκρινε τον διευθύνοντα σύμβουλο Carlos Tavares για την παρακμή των εμπορικών σημάτων της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη η αναζήτηση του διαδόχου του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό