15.9 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Φουντώνει η κόντρα Ισραήλ-Γαλλίας: Ο Κατς καταθέτει αγωγή κατά του Μακρόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς δήλωσε την Κυριακή ότι έδωσε εντολή στο επιτελείο του να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει σε ισραηλινές εταιρείες να συμμετάσχουν σε επερχόμενη στρατιωτική ναυτική εμπορική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία.

Η απόφαση απαγόρευσης των ισραηλινών εταιρειών είναι το τελευταίο κατά σειρά περιστατικό που τροφοδοτείται από την ανησυχία της κυβέρνησης Μακρόν για την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή αλλά και τους βομβαρδισμούς που συνεχίζει να κάνει στη Γάζα και στον Λίβανο.

Η έκθεση Euronaval, η διοργάνωση της οποίας θα γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 4-7 Νοεμβρίου, με ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα σημείωσε ότι έλαβε ενημέρωση από τη γαλλική κυβέρνηση να μην επιτρέψει σε ισραηλινές αντιπροσωπείες να εκθέσουν περίπτερα ή εξοπλισμό. Στους Ισραηλινούς επιτρεπόταν μόνο να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Η απόφαση επηρέασε επτά εταιρείες, ανέφερε.

«Έχω δώσει εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών να λάβει νομικά και διπλωματικά μέτρα κατά της απόφασης του Γάλλου Προέδρου… να εμποδίσει τις ισραηλινές εταιρείες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην έκθεση @SalonEuronaval στο Παρίσι τον επόμενο μήνα», ανέφερε ο Κατς σε δήλωση στην κοινωνική πλατφόρμα X.

«Το μποϊκοτάζ των ισραηλινών εταιρειών για δεύτερη φορά ή η επιβολή απαράδεκτων όρων είναι αντιδημοκρατικά μέτρα που δεν είναι αποδεκτά μεταξύ φιλικών εθνών. Καλώ τον Πρόεδρο Μακρόν να τα ακυρώσει εντελώς».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό