22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Φλωρίδης: «Ο μόνος που διαλύεται με κρότο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση είναι συμπαγής»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον Γιώργο Φλωρίδη να σχολιάζει αιχμηρά τις δραματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το μόνο που βλέπουμε να διαλύεται με κρότο και να πέφτει με κρότο, είναι αυτό που ήταν παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση είναι συμπαγής, κοιτάξτε τα προβλήματά σας», σημείωσε με νόημα ο υπουργός Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης, ενώ ήρθε σε ρήξη τόσο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, με φόντο τη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όσο και με τη Νέα Αριστερά, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Αποκαλύπτεται το πόσο αντιδημοκρατική είστε. 3% έχετε πάρει, όχι 41%», είπε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ο Γιώργος Φλωρίδης, σχολιάζοντας πως εάν μπορούσε θα είχε «κλείσει την κυβέρνηση στη φυλακή από μόνη της» για τα Τέμπη και πως δεν επιθυμεί να γίνει γρήγορα η δίκη, καθώς εκμεταλλεύεται τον πόνο των συγγενών. «Εμείς είμαστε Δημοκρατία, όχι σαν αυτούς με τις παντόφλες που είχατε φέρει εσείς για το χρέος το 2015», σχολίασε, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει λόγο για «εμετό», υποστηρίζοντας πως βρίσκεται προ των πυλών μια δίκη «κουκουλώματος» των πολιτικών ευθυνών για τα Τέμπη.

Η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά και εκείνη της Novartis, με τον Γιώργο Φλωρίδη να καταγγέλλει πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος – ο οποίος νωρίτερα ανέφερε πως είχε ζητήσει να ενημερωθεί από τον Άρειο Πάγο για ένα ζήτημα που αφορούσε τη λειτουργία του πολιτεύματος όχι ως προς την ουσία της δικογραφίας – «ομολόγησε ευθεία παράβαση του Συντάγματος». «Θέλατε να τα καταπατήσετε όλα, στήσατε τη σκευωρία για να οδηγήσετε στα δικαστήρια ανθρώπους χωρίς στοιχεία. Καταλύσατε κάθε έννοια διάκρισης εξουσιών», όπως ανέφερε.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στη βελτίωση της ταχύτητας απονομής της Δικαιοσύνης, ενημερώνοντας το Σώμα πως μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία του ηλεκτρονικού φακέλου, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης της Δικαιοσύνης. Όπως εξήγησε με το εργαλείο του ηλεκτρονικού φακέλου, όχι μόνο θα απαλλαχθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι από τις γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά θα διευκολυνθεί και η αξιολόγηση των δικαστών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό