32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Φλωρίδης: Λίγο έλειψε να είμαι στο τρένο των Τεμπών

Ειδήσεις Ελλάδα

Την αποκάλυψη ότι παραλίγο να ήταν επιβάτης στο μοιραίο τρένο της τραγωδίας στα Τέμπη έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Φλωρίδης, ενάμιση χρόνο πριν από το τραγικό δυστύχημα δυο φορές την εβδομάδα έκανε το συγκεκριμένο δρομολόγιο: «Δεν κινήθηκα εκείνη την εβδομάδα γιατί είχε έρθει ο γιος μου από τη Γερμανία όπου κατοικεί μόνιμα και έμεινα στο Κιλκίς, όταν είδα το δυστύχημα είχα παραλύσει για μία ώρα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.  

Για τη δίκη, εκτίμησε ότι μπορεί να ξεκινήσει στο τέλος της Άνοιξης και αποκάλυψε πως υπήρχαν τεράστια προβλήματα στη διαδικασία της ανάκρισης αφού χρειάστηκε ειδική νομοθετική παρέμβαση από τον ίδιο και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ώστε οι ανακριτές να έχουν πρόσβαση νόμιμα στις κρίσιμες συνομιλίες το μοιραίο βράδυ της εθνικής τραγωδίας…. 

Δεν είδε καμία ευθύνη της εταιρείας… 

Στο μοιραίο σταθμάρχης της Λάρισας επέρριψε τις ευθύνες για τη τραγωδία των Τεμπών, ο CEO της Hellenic Train, Maurizio Capotorto, ισχυριζόμενος ταυτοχρόνως πως η σιδηροδρομική εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει για το δυστύχημα. 

«Από την έρευνα που κάναμε, προκύπτει σφάλμα του σταθμάρχη. Και οι τέσσερις μηχανοδηγοί ήξεραν τον κανονισμό και σεβάστηκαν όλες τις σιδηροδρομικές διατάξεις», κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο Maurizio Capotorto, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως οι μηχανοδηγοί δεν φέρουν ευθύνη.

«Έχει ευθύνη η Hellenic Train για το δυστύχημα των Τεμπών;», ρώτησε τον μάρτυρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας να απαντά μονολεκτικά «όχι»…

Φωτ. Eurokinissi
«Δολοφόνοι που έκλεισαν τα σπίτια μας»

Οι δηλώσεις Φλωρίδη έρχονται στον απόηχο της συγκλονιστικής μαρτυρίας της Μαρίας Καρυστιανού που έχασε την κόρη της στο τραγικό δυστύχημα, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «δολοφόνους που έκλεισαν το σπίτι μας» και επανέλαβε πως η εξεταστική Επιτροπή είναι αναρμόδια να αποδώσει τις ποινικές ευθύνες σε όλους όσοι ευθύνονται για το δυστύχημα. 

H κ. Καρυστιανού επανέλαβε πως υπάρχουν τεράστιες ευθύνες της εταιρείας, της ΕΡΓΟΣΕ  και του υπουργείου Μεταφορών, σημειώνοντας μάλιστα πως ακόμα η Hellenic Train δεν έχει κληθεί από τη δικαιοσύνη για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το τραγικό δυστύχημα. 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό