18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φινάλε-θρίλερ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα από τα δραματικά γκραν πρι των τελευταίων ετών, ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε νικητής στη Σαουδική Αραβία και πλέον ο φετινός τίτλος στη Φόρμουλα Ενα θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, την επόμενη εβδομάδα στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο, κάλυψε τη διαφορά των οκτώ βαθμών που τον χώριζε πριν από τον αγώνα από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull.

Ο Ολλανδός τερμάτισε δεύτερος, κι έτσι παγκόσμιος πρωταθλητής θα αναδειχθεί όποιος από τους δύο τερματίσει ψηλότερα την επόμενη Κυριακή (12/12), καθώς αυτή τη στιγμή αμφότεροι ισοβαθμούν στους 369,5 βαθμούς!

Στην Τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε και ο άλλος πιλότος της Mercedes, ο Βάλτερι Μπότας, με τα «ασημένια βέλη» να κάνουν το «1-3» στον αγώνα της Τζέντα, που διεξήχθη για πρώτη φορά.

Η βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα:

1. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes)  2. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull-Honda)  3. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Mercedes)  4. Εστεμπάν Οκόν (Γαλλία/Alpine-Renault)  5. Ντανιέλ Ρικιάρντο (Αυστραλία/McLaren-Mercedes)  6. Πιερ Γκασλί (Γαλλία/AlphaTauri-Honda)  7. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari)  8. Κάρλος Σάινθ Τζ. (Ισπανία/Ferrari)  9. Αντόνιο Τζοβινάτσι (Ιταλία/Alfa Romeo-Ferrari)  10. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren-Mercedes) 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό