22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φιλοκυβερνητικά μέσα κάνουν λόγο για… σχέδιο «ελληνικής εισβολής» από Λέσβο, Χίο και Σάμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ενόψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών το 2023

Ελληνική στρατιωτική «εισβολή» στα τουρκικά παράλια από … Λέσβο, Χίο και Σάμο φαντάζονται Τούρκοι δημοσιογράφοι και αναλυτές, επιχειρώντας να δημιουργήσουν κλίμα κατά της Ελλάδας και ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική γραμμή για δημιουργία «εξωτερικού εχθρού» ενόψει των κρίσιμων Προεδρικών Εκλογών στην Τουρκία το 2023.

Μιλώντας σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global, και μπροστά σε χάρτη που εμφανίζονταν τα στρατικοποιημένα νησιά του Αιγαίου, ο καθηγητής πανεπιστημίου και αντιστράτηγος ε.α. Οζγκιούρ Ορ, σχολίασε τις κινήσεις της Ελλάδας με τους νέους εξοπλισμούς -που σύμφωνα με τον ίδιο- δεν βοηθούν στο να καταστεί «θάλασσα ειρήνης» το Αιγαίο.

«Αν δούμε αυτόν τον χάρτη, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στρατιωτικός αναλυτής για να καταλάβει ποιος είναι επιθετικός και ποιος επιχειρεί να λύσει τα ζητήματα με στρατιωτικό τρόπο. Όταν προσπαθήσαμε να δείξουμε τα σημεία των ελληνικών εξοπλισμών στα νησιά δεν έμεινε κενός χώρος στον χάρτη και γέμισε όλος. Το Αιγαίο έτσι δεν μπορεί να γίνει θάλασσα ειρήνης» δήλωσε ο Ορ.

 

Δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο την προκλητική ρητορική, η παρουσιάστρια – δημοσιογράφος Σαγνιούρ Τεζέλ, συμπλήρωσε στην τοποθέτηση Ορ πως:

«Οι Έλληνες το 1919 ήρθαν στη Σμύρνη από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο» εννοώντας πως τα νησιά αυτά θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για επίθεση στην Τουρκία. «Ο λόγος της αποστρατιωτικοποίησής τους είναι συγκεκριμένος. Ο Κεμάλ Ατατούρκ επέμενε στο να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, γιατί στις 15 Μαΐου του 1919 στην απόβαση της Σμύρνης ήρθαν από εκείνα τα τρία νησιά» δήλωσε προκλητικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό